Gå til sidens hovedinnhold

Drikk deg til bedre jobb

Kollegiale fyllelag kan hjelpe karrieren din.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

For mange er fredagspils med kollegene en hyggelig seanse og det kan også hjelpe karrieren din å ta noen glass med sjefen.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er egentlig ikke noe spørsmål om at personlige relasjoner er utrolig viktig for personlig fremgang og suksess på ethvert arbeidssted. En sjef ser neppe på en ansatt som et arbeidssiffer. De ser på dem først og fremst som en person og så som en produktiv enhet, sier psykoterapeut Glyn Brokensha, ifølge Business Sense.

- Kan være fantastisk
- Det er viktig å sosialisere seg. Du må selge deg selv på et emosjonelt og relasjonsnivå for å oppnå suksess i alle sosiale miljøer, sier Brokensha, som også sier at noen drinker med kollegene etter arbeidstid kan være fantastisk.

Men det å ta noen pils etter jobb kan også ha en negativ effekt på karrieren dersom det går for langt.

- Men det er en gjenstridig blanding fordi alkohol endrer måten vi tenker, føler og oppfører oss på, sier hun.

I lys lue
Eksemplene på at det har gått for langt finnes i de fleste arbeidsmiljøer, men få har tatt steget like langt som disse.

På en Hawaii-preget arbeidsfest i 2000 på New Zealand omkom en bankier i giganten Merrill Lynch etter at en kollega hadde satt fyr på bastaskjørtet hans. Medarbeideren endte opp i fengsel etter at han ble tiltalt for drap.

Tre ansatte i Telstra havnet i medienes søkelys da det ble klart at de etter å ha blitt fulle på en jobbtilstelning begynte å ha sex med hverandre – foran de andre medarbeiderne. Foruten mulig fylleangst endte de promiskuøse opp med å få fyken og masse spalteplass.

Men klarer man å unngå å bli så full at man setter fyr på sjefen så kan altså noen drinker med jobbens kommanderende være sunt for karrieren.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler