Gå til sidens hovedinnhold

Dristig Nordin feirer 100

Sven Nordin i truse og strømpebånd til «nazistisk» rytmisk cabaretdans er bare noe av det du kan se på det TV 2-sendte showet fra 100-årsmarkeringen i kveld. Se bildene og showet direkte.

- Ein zwei, hei sveis, ein schwein, telte Sven Nordin taktfast til etterkrigs-cabaretrytmer i Drammen Teater under den store generalprøven fredag kveld.

Her kan du se showet direkte på Web-TV (abonnement)

Fredag var det drammensernes tur til å se den store generalprøven med publikum i salen. Flere hadde fulgt oppfordringen og kledd seg i kostymer fra 1905. Her var det lange kjoler med store sløyfer, elegante hatter og herrer med særdeles stive snipper å skue.

Over 100 aktører er på scenen i det drøyt 100 minutter lange showet for å feire at Norge som nasjon er 100 år.

Kongelig besøk
Kongen, dronningen og kronprinsparet kommer til Drammen lørdag kveld, det samme gjør norsk kulturelite, kulturminister Valgerd Svarstad Haugland, Knut Arild Hareide og flere andre politikere.

Bak avsparket for den store hundreårsmarkeringen står teatermannen Svein Sturla Hungnes, koreograf Marianne Skovli Aamodt og musikalsk leder Ingrid Bjørnov.

De sparker både til høyre og venstre, oppad og nedad i et show som nokså uærbødig tar for seg Norge fra 1905 og til i dag, en historietime de fleste professorer ville få hikke over.

Lettkledd satire
En av ingrediensene er altså Sven Nordin med særdeles lettkledde can can-nazister.

Linn Skåber har ganske uregjerlige kyr i låven, jappene toger inn på 80-tallet, de glade 50-årene får en stripe i lakken og ikke minst møter vi den selvgode nordmann anno 90-tallet - han som fortsatt bærer strikkelue, men helst i fjerne strøk (der ikke engang Åsne har vært), priser freden og Oprah Winfrey, og har med klatretau – for sikkerhets skyld.

Fredag jublet både drammenserne og de involverte for en vellykket generalprøve.

Kommentarer til denne saken