Gå til sidens hovedinnhold

Drømmedaten - på budsjett

Ikke alle har lomma full av cash. Faktisk ganske få. Yeye hjelper derfor alle dere der ute som er som ungdommer er - keene på å date og på budsjett.

(YEYE): Det er det samme: du vil gå på date, men er redd for hva du skal gjøre. Du vil gjerne at dere skal dra på en flott restaurant og spise en dyr, romantisk middag, men så tar du en titt i lommeboka - og du skjønner at det vil aldri skje (ihvertfall ikke på en god stund). Så hva i all verden skal du gjøre? Vel, vi i Yeye hjelper deg!

Første date?
Dersom det er første date, vil man gjerne gjøre et godt førsteinntrykk. Men husk, enten du er jente eller gutt - vi er alle i samme situasjon, og man kan ikke forvente å bli spandert på eller å få dyre gaver hver gang man møtes. Det er mye koseligere å gjøre noe som ikke alle gjør (kino er et godt eksempel på «dating the old way»), som kan bli deres greie. Mange liker å bare gå en tur, eller dra hjem til en av dem å se en film. Det er et vel så bra alternativ enn kino, og du slipper å betale mer enn du vil og risikerer ikke å havne vedsiden av noen skikkelig kjipe folk.

Vær ærlig
Hvis du tenker over det, hvorfor drar du på date? For å møte en person eller for å kunne skryte av pengebruken? Selvfølgelig vil du si at det ikke er så farlig, du drar jo på date for å møte en du liker. Så hvorfor skulle ikke han/hun si det samme? Hvis du egentlig er mer bekymret for hva han/hun synes, og du egentlig syns det ikke er så farlig hva dere gjør, så er det best å si det! Hvor stor er sannsynligheten for at det går galt? Nei, det er mye mer sannsynlig at han/hun blir lettet for at den slipper å si det selv. Bare husk å få fram at grunnen til det er at du har mer lyst til å bare være med han/henne, og ikke at du ikke gidder å bruke penger. Det er ikke spesielt kult å virke som en gjerrig, likegyldig person. Men en som bruker penger fornuftig er en bra egenskap.

En gang i blant...
...så er det jo slik at man har penger, enten det er etter en bursdag, du har jobbet eller du har fått litt ekstra ukelønn. Da vil man gjerne bruke det på noe litt ekstra. Det er den perfekte anledningen til å slå til med noe litt finere enn vanlig; for eksempel å dra et sted å spise. Ikke alle restauranter er Ekebergrestauranten, så man kan få fine omgivelser og god mat for en rimelig pris. Et populært sted i hovedstaden er blant annet Curry & Ketchup, en indisk restaurant på Majorstua. Der er det supergod mat og koster rundt 100 pr. rett.

Ny vår, nye muligheter
Nå går det mot lysere tider, og det betyr at det er mulig å være ute uten å kle på seg tonnevis med klær. Da kan dere for eksempel pakke en bag med noe godt å drikke, kanskje noe snacks å mumse på og et teppe å sitte på. Har en av dere en tivoliradio er det en perfekt måte å høre på musikk på, og har dere ikke det kan dere gjerne ta med et blad dere kan bla i sammen. Det er så absolutt å anbefale!

Sist, men ikke minst...
Husk å kose dere! Det viktigste er jo ikke egentlig hva dere gjør, det er at dere er sammen. Så hvis opplegget blir mislykket, prøv heller å le av det og vær glad dere har hverandre! xD

Har du tips du vil dele med andre datere der ute? Kommenter under!

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot