(SIDE2): Før sommeren i fjor utlyste Adecco en unik mulighet til norske studenter. Muligheten var en måned som konsernsjef for Norges største bemanningsbyrå, og det med en månedslønn på 100.000 kroner. Nå gjentar selskapet suksessen.

Les artikler om studier og karriere på
Side2s utdanningsspesial: Drømmefabrikken

Adecco fikk inn 2700 søknader til sommerjobben i 2011, og det var 25 år gamle Kine Stirler Alm som trakk det lengste strået.

– Det var veldig gøy, først og fremst, men også utfordrende og krevende med mange nye oppgaver og mennesker å bli kjent med, sier Alm i en pressemelding fra Adecco.

Hun er nå i ferd med å avslutte masterstudier i London, og håper at erfaringen som konsernsjef kan gi henne drahjelp når hun snart skal ut i arbeidsmarkedet.

Ikke bare symbolsk
Sommerjobben er ikke bare symbolsk, men vil innebære arbeidsoppgaver som å lede driftsmøter, følge opp operativ drift og toppledelsen i konsernet, planlegge og lede nasjonalt toppledermøte, forberede budsjettforhandlinger, evaluere høstens markedsplan, evaluere og planlegge en salgskampanje.

Til tross for at en student skal få jobben som øverste leder, vil konsernsjef Anders Øwre-Johnsen fungere som veileder for vedkommende.

Øwre-Johnsen ble selv konsernsjef i en alder av 34 år, han har sin bakgrunn fra NHH, men sier at økonomistudier ikke er et krav for å bli vurdert til jobben.

– Vi vet at ledertalent ikke er bransjeavhengig. I 2011 kom det søknader fra studenter fra 20 år og oppover til 50 år, også faglig sett var de svært ulike. En del hadde utdannelse innen økonomi og administrasjon, men også mange andre fag var representert, blant annet petroleumsteknologi, jus, farmasi, medisin og reiseliv, sier Øwre-Johansen.

Les også:

Ett krav
Det eneste kravet til de som vil søke, er ifølge Øwre-Johansen at de er fulltidsstudenter.

– Og så må de vise at de har det som skal til for å fikse jobben, sier konsernsjefen i pressemeldingen.

Har du lyst på jobben kan du søke på Konsernsjefen.no innen 31. mars.