Gå til sidens hovedinnhold

Suksess å flytte Drømmehagen

Facebook-aksjon til tross. Seerne droppet ikke NRK.

(SIDE2): NRK har fått mye pepper for at de valgte å først fjerne, så flytte barneprogrammet «Drømmehagen» til et annet tidspunkt på dagen.

Kort tid etter at foreldre oppdaget at favorittserien til deres barn var fjernet fra skjermen ble det startet en gruppe på Facebook : «Gi oss Drømmehagen tilbake.» Gruppen har i dag i overkant av 24.000 medlemmer.

Side2 kommentar: Er barne-TV for foreldrene?
Side2 kommentar 2: Vår egen kanal tar feil

I tillegg krevde Frps kulturpolitiske talsmann, Ib Thomsen, at kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) måtte ta tak i saken: Tar Barne-TV opp i Stortinget

Det enorme engasjementet er ikke lenger like stort, melder statskanalen selv.

- Det har blitt ganske stille fra dem nå, i alle fall for min del, forteller NRK Super-redaktør Nils Stokke til nrk.no.

«Drømmehagen» ble erstattet av «Fantorangen», og om man kun regner seertall har det vært en umiddelbar suksess. Om mange har valgt å droppe NRK i dette tidsrommet, har tydelig desto flere latt seg lokke av det nye tilbudet.

Etter at «Fantorangen» erstattet «Drømmehagen», har seertallene nesten gått i været. Mellom 22 000 til 49 000 barn under 11 år har sett på «Fantorangen» hver dag siden 4. januar, viser tall fra NRKs analyseavdeling.

Det gir et snitt på 35 500 barn hver kveld. Til sammenligning hadde «Drømmehagen» 18 000 seere i snitt gjennom hele 2009, skriver nrk.no.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken