Gå til sidens hovedinnhold

Drømmen opp i røyk

Det hevdes at cubanske sigarer er rullet mellom unge kvinners lår. Er det sant?

De fleste av de nærmere to tonnene gjærede og sammenrullede tobakksblader som ble importert til Norge i fjor, ble nytt av menn. Mange av dem tygde kanskje lett henført på sneipen mens de tenkte på det unge kubanske kvinnelåret sigaren hadde trillet opp og ned langs innsiden av.

NA24 - din næringslivsavis

Beklager å måtte skuffe dere, men det kvinnelåret har ikke vært i nærheten av sigaren din!

Myte
«Det høres eksotisk ut, men det nærmeste tobakken kommer noe lår, er når den sorteres og når stilkene skjæres ut. Det er ofte kvinnearbeide og gjøres av og til på en treplate de har i fanget. Om du liker å ha et slikt indre bilde foran deg når du røker din sigar, er du velkommen til det, men da med ovennevnte justeringer», skriver TV 2-nettstedet Art of Taste.

I Norge er det bare lommeboka som begrenser hvor mange «kubanere» nikotinfeinschmeckere kan smatte seg igjennom.

Det må synes bitende urettferdig for amerikanske sigarelskere, som siden 1962 har måttet gjøre seg til kriminelle for å unngå abstinensene.

Kjekkaser og sigarelskere
I fjor importerte vi kubanske sigarer og sigarillos for 3,1 millioner kroner, omlag 300.000 mer enn i 2005.

Den aller dyreste kubanske sigaren Innehaver Bjørg Svenøe i tobakksforretningen Sol Cigar i Oslo selger, er en Cohiba til den nette sum av 550 kroner.

- Du har en liten gruppe som vil kjekke seg - og så har du sigarelskeren, som har røkt seg opp, forteller Svenøe til NA24.

Bra salg over disk
Svenøe merket en kraftig nedgang i engrossalget av sigarer etter at røykeloven kom, men ser nå at det har stabilisert seg.

- Men detaljsalget går bra, forteller innehaveren av den tradisjonsrike tobakksforretningen i Drammensveien på Oslos vestkant.

Sigarer er i dag Cubas tredje største eksportvare, bare slått av sukker og nikkel.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien