Gå til sidens hovedinnhold

Drømmer om å bli Bond-dame

Hun spiller rollen som Julie Anker-Hansen i Hotel Cæsar, men drømmer om å bli Bond-dame. Side2 har møtt Elin Sogn.

(SIDE2): Elin Sogn er for de fleste kjent for rollen som Julie Anker-Hansen i tv-serien Hotel Cæsar.

HVordan vil du beskrive din rollefigur?

- Julie er rebellen, følelsesmennesket og en «lausunge». Hun er familiens sorte får, men samtidig har hun ikke akkurat gjort så mye for å ikke bli det, ler Elin.

Født i Belfast
Den flotte skuespilleren er født i Belfast der hun bodde til hun var fem. Siden den gang har hun skiftet adresse en rekke ganger. Da hun var 20, kom hun inn på teaterskolen i London og bodde der i tre år. Men nå trives hun godt i Oslo.

Etter å ha vært borte fra Cæsar-settet en periode, er nå Elin daglig å se på skjermen.

- Jeg var der først i tre år, så tenkte jeg at nok er nok. Jeg ville videre, derfor sluttet jeg.

«Kom som du er»
Etter Hotel Cæsar gjorde Elin ulike småjobber, blant annet i oppsetningen av farsen «Kom som du er» på Parkteateret i Moss.

- Det var deilig med litt forandring. Jeg hadde jo bokstavelig talt gått glipp av fire bryllup og to gravferder på grunn av all jobbingen, forteller hun.

Som frilansskuespiller og med litt kafejobbing var inntekten varierende, derfor fristet det med en fast jobb. Da Cæsar tilbød den dyktige skuespilleren å komme tilbake, takket hun gledelig ja.

Trengte et fast holdepunkt
- På den tiden skjedde det også ting i privatlivet mitt, som førte til at jeg bestemte meg for i hvert fall å ha et fast holdepunkt.

«Cæsar tar opp historier og temaer som folk kjenner seg igjen i»

Hva mener du er grunnen til at serien er så populær blant publikum?

- Cæsar tar opp historier og temaer som folk kjenner seg igjen i. Et eksempel er jo Junis alkoholisme. Annette Hoff ble faktisk tildelt prisen for «Beste kvinnlige skuespiller» under Gullruten i 1999 for sin innsats som Juni Anker-Hansen. Vi tar opp en rekke problemstillinger som er en del av folks liv.

Det var nylig en debatt når det gjalt innholdet og sendetidspunkter på Hotell Cæsar, hva mener du om det?

- Jeg har jo fått med meg at det er en debatt på gang. Men jeg vil jo si at det er et poeng bak alt. For eksempel det vi tar opp nå, der er jo poenget at man faktisk ikke blir så bra av å bruke dop, sier Elin.

Baconfreak
Hvordan ser den perfekte fridagen ut?

- Etter en god natts søvn står jeg opp tidlig, drar og trener for så å komme hjem og spise en god frokost bestående av yoghurt og müsli pluss egg og bacon. Jeg vil faktisk betegne meg selv som en baconfreak.

«Jeg vil faktisk betegne meg selv som en baconfreak»

- Så tar jeg et par telefoner til noen venner, for så å ta turen videre til byen for å shoppe litt. Etter hvert setter jeg meg på en kafe hvor jeg ser på livet og kanskje leser en bok eller et nytt manus. Videre går jeg på et galleri, gjerne for å se den nye utstillingen på Astrup Fearnley Museet. På ettermiddagen slapper jeg av foran tven før jeg avslutter dagen med å gå på en konsert eller teater.

Bruker musikk for å bli inspirert
Musikk betyr mye for Elin og hun lytter gjerne til jazz. Hver sommer drar hun også hjem til foreldrene på Kongsberg for å få med seg Kongsberg jazzfestival.

-Jeg bruker musikk for å bli inspirert. Innimellom jobber jeg på en jazzklubb, så jeg får med meg en del konserter der også, sier hun.

Litt for snill
Hvordan vil vennene dine beskrive deg?

- De vil si at jeg er snill, kanskje litt for snill. Jeg er perfeksjonist, men prøver å lære meg at jeg ikke trenger å være feilfri. Jeg tror også at vennene mine vil si at jeg er utadvent, men egentlig så er jeg litt sjenert. I tillegg er jeg sosial, men nyter også å kunne slappe av hjemme i mitt eget selskap.

Viktig med kjemi
Hvordan er drømmemannen din?

- Det er ikke så farlig hvordan han ser ut og hva han gjør. Vi må forstå hverandre og ha kjemi. Og ikke minst må vi være enige om hva vi vil med livet.

«Å spille Bond-dame hadde vært dritkult»

Actionhelt og fristerinne
Hva er din drømmerolle?

- Jeg har veldig lyst til å spille en actionhelt blandet med en fristerinne-rolle. Å få lov å spille Bond-dame hadde vært dritkult.

Elin savner det å stå på teaterscenen.

- Jeg har sett mange teaterstykker i det siste, og når jeg sitter i salen har jeg bare lyst til å hoppe opp på scenen. Det er så gøy og inspirerende å se på, sier Elin Sogn

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken