Gå til sidens hovedinnhold

Hjertelig gjensyn for gamle venner

Dronning Beatrix kom sjøveien til Oslo.

HONNØRBRYGGEN (SIDE2): Oslo viste seg fra sin aller beste side da den nederlandske dronningen ble hentet av kronprins Haakon (36) fra fregatten over i kongesjaluppen tirsdag formiddag.

I skikkelig varmt sommervær innledet dronning Beatrix (72) sitt tre dager lange statsbesøk i hovedstaden og Bergen.

Se bilder nederst i saken!

Hjertelig gjensyn
Et internasjonalt pressekorps, den kongelige garden, mange nederlendere med flagg og flere andre skuelystne hilste alle de kongelige velkommen på Honnørbryggen på Aker Brygge.

Kong Harald (73) tok imot sammen med dronning Sonja (73) og kronprinsesse Mette-Marit (36).

Det ble en stor klem fra Harald til Beatrix da hun gikk i land fra sjaluppen - et varmt gjensyn med andre ord. Det varme vennskapet mellom Norge og Nederland var helt tydelig, og det kan Se og Hørs hoffreporter, Kjell Arne Totland, skrive under på.

De jevnaldrende monarkene har kjent hverandre i alle år, og har utviklet et nært vennskap.

- De to har kjent hverandre i alle år, og er svært gode venner - det var også et hjertelig gjensyn å se i dag. Det er ikke for ingenting at Harald er fadder til sønnen hennes Friso, sier Totland til Side2.

- Det er også svært hyggelig når en monark møter en monark. Og det at hun velger å komme sjøveien igjen, slik hun gjorde da hun var her i 1986, sier noe om hvor viktig tradisjoner er i slike anledninger, sier hoffreporteren.

Les mer om Beatrix her:Hvem er hun egentlig?

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tradisjonsrikt program
På programmet står blant annet besøk i Operaen, Børsen og på en barneskole i Oslo. I Bergen skal dronningen og kongeparet blant annet på byvandring.

- Statsbesøket viser også at det er valgt et moderne program, som for eksempel besøk i Operaen og på et kystvaktskip i Bergen. Et slikt program skal også inneholde tradisjon, og jeg tror nok det er på grunn av sjøfartstradisjonen at hun valgte Bergen. Der finnes jo Hollendergaten, noe som forteller litt om nærheten mellom nederlendern og byen, sier Totland.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Skinte i hvitt
Mette-Marit og Sonja var kledt riktig så sommerlig. Kronprinsessen i helhvit drakt med svarte belte i livet, og i håret favorittilbehøret - hårbøyle med svarte fjær. Hun rocket allikevel opp antrekket sitt med svarte negler - noe som matchet resten av det svarte tilbehøret.

Sonja valgte en sjøgrønn drakt med tilsvarende hatt, og små sandaler i slingback - friskt og lett i forhold til Beatrix som valgte en nydelig kongeblå drakt og tilhørende kåpe, men det så litt varm ut i stekende sol...

I kveld er det gallamiddag på Slottet der 200 gjester er invitert, deriblant prinsesse Märtha Louise og Ari Behn. På torsdag går turen videre til Bergen.

(Se bildekarusell under)

3328

Reklame

Opptil 50 prosent på turbukser hos Anton Sport

Kommentarer til denne saken