Gå til sidens hovedinnhold

Ett år siden prins Friso havnet i koma

Nederlands kongefamilie tilbake i Lech.

(SIDE2): I snart et år har nederlandske prins Friso ligget i koma, etter at han 17. februar i fjor ble tatt av snøskred da den nederlandske kongefamilien var på sin årlige vinterferie til den østerrikske byen Lech.

Prinsen ble liggende begravd under snøen i lang tid før han ble hentet ut, og har siden ligget i koma. I november i fjor sendte det det nederlandske hoffet ut en pressemelding som bekrefter at prins Friso viser små tegn til bedring, men legene var svært måteholdne med tanke på fremtidsprognose.

Mandag kom prins Frisos mor, dronning Beatrix, tilbake til alpebyen Lech, hvor familien har tilbrakt vinterferiene sine siden 1959. I løpet av uken kom også Nederlands påtroppende kongepar, prins Willem-Alexander og prinsesse Máxima, til byen med sine tre døtre.

Prins Frisos kone, prinsesse Mabel, er også i Lech med sine to døtre. Familien er bosatt i London, hvor prins Friso også pleies på et spesialistsykehus.

Søndag er det nøyaktig et år siden prins Frisos ulykke. Ettårsdagen markeres med en spesiell gudstjeneste i en kirke i Lech, med dronningen, prinsesse Mabel og resten av kongefamilien til stede.

Reklame

Opptil 50 prosent på turbukser hos Anton Sport

Kommentarer til denne saken