Gå til sidens hovedinnhold

Sorgtung dronning tilbake på jobb

Sønnen ligger i koma i London.

(SIDE2): Onsdag ettermiddag viste Nederlands dronning Beatrix (74) seg for første gang i en offisiell sammenheng i hjemlandet etter at sønnen Friso 17. februar ble alvorlig skadd da han ble tatt av snøskred utenfor den østerrikske alpebyen Lech.

Dronning Beatrix åpnet nye kaserner i tilknytning til den militære spesialtjenesten som blant annet håndterer eksplosiver og mulige bomber – Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

Uttrykte sin medfølelse
Før åpningen talte sjefen for EOD, oberst Marco Kathmann, og uttrykte sin medfølelse og sympati med dronningen og resten av kongefamilien i denne vanskelige tiden. Etter at dronningen hadde blitt vist rundt i de nye kasernene, sa Kathmann til pressen at han ikke hadde merket noe til dronningens private bekymringer.

- Dronningen virket oppriktig interessert i arbeidet til bombeenheten, uttalte Kathmann.

Friso vil neppe våkne
Dronning Beatrix var ved sin sønns sykeseng i Innsbruck i tiden etter ulykken. Prins Friso ble i forrige uke flydd til det private sykehuset Wellington Hospital i London, hvor han nå får behandling. Prinsen ligger fortsatt i koma og de østerrikske legene som behandlet ham har sagt at det er tvilsomt om han noen gang kommer til å våkne.

Prinsen lå under snømassene i hele 20 minutter før leger kom til stedet og fikk gjenopplivet ham. Prins Fris, hans kone Mabel og parets to små døtre er bosatt i London, hvor han har jobbet han som økonomidirektør for uraniumselskapet Urenco.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken