Gå til sidens hovedinnhold

Fikk tilbake bananene 65 år etter

Betty Hide gjengjeldte tjenesten fra 1943.

(SIDE2): Det var nok ikke den mest luksuriøse gaven den britiske monarken noen gang har mottatt, men da dronning Elizabeth II ble overrakt to modne bananer under besøket på Queen Elizabeth Hospital i Norfolk var hun tydelig rørt.

Nå høres det kanskje litt merkelig ut at dronningen ble glad for et par bananer, men det er faktisk en god historie bak det hele melder Hello Magazine.

Gaven ble overrakt av en pensjonert sykepleier, Betty Hide, som hadde jobbet ved sykehuset i 16 år. I februar 1943, da Betty var fire år gammel, var hun på en klinikk i London hvor hun fikk behandling for en skade forårsaket av en bombe, da hun fikk et overraskelsesbesøk av den nå avdøde dronningmoren, dronning Elizabeth.

Dronningen var på en runde for å vise støtte og øke moralen i krigstiden, og hadde med seg gaver som på den tiden var en sjeldenhet. Det var prinsessene, nåværende dronning Elizabeth og Margareth, som hadde gitt dronningen sine egne bananer for at hun skulle gi dem til barna.

- Jeg fikk en banan til meg selv og en til søsteren min, forteller Betty, som hadde aldri sett frukten før i hele sitt liv.

Og da dronning Elizabeth II kom på besøk ville hun gjengjelde tjenesten.

- Jeg ga henne bananene og sa «jeg vil gjerne gjengjelde tjenesten». Dronningen smilte og sa «tusen takk, det er veldig hyggelig av deg», fortalte Betty til Hello etterpå.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Husker du disse to idiotene?