Gå til sidens hovedinnhold

Hevder han er dronning Elizabeths nevø

Britisk domstol kan gi ham innsyn i hemmelig testament.

(SIDE2): En britisk regnskapsfører som hevder at han er avdøde prinsesse Margarets sønn, vant torsdag en viktig rettslig seier i kampen for å få se prinsessens hemmelige testament, skriver Daily Mail. Prinsesse Margaret var dronning Elizabeths yngre søster, og døde i 2002.

58 år gamle Robert Brown har også krevd å få innsyn i testamentet til dronning Elizabeths og prinsesse Margarets mor, dronningmoren, som også døde i 2002. Robert Brown håper å kunne bevise at han er prinsesse Margarets sønn, og at den utenomekteskapelige graviditeten ble holdt hemmelig.

Torsdag ble Robert Brown tilkjent retten til å fremme kravet sitt for en britisk domstol.

- Brukte dobbeltgjengere
Brown har kjempet for retten til å bli anerkjent som prinsesse Margarets sønn i flere tiår. Han mener at prinsessen fødte ham i 1955, og at hans egentlige far kan være Robin Douglas-Home, en skotsk aristokrat og forfatter som tok sitt eget liv i 1968.

Robert Brown hevder at prinsessen brukte dobbeltgjengere for å holde de siste månedene av svangerskapet hemmelig, og at han etter fødselen ble sendt til Kenya, hvor han vokste opp som sønnen til Cynthia og Douglas Brown.

58-åringen tror at dokumentene han ønsker innsyn i, vil bekrefte at det britiske hoffet samarbeidet med statsadvokaten og en eldre dommer for å holde prinsesse Margarets testament hemmelig, og at testamentet kan inneholde detaljer rundt hans fødsel.

- Forhåpentligvis er jeg ikke gal
I en tidligere rettsrunde avviste kongehusets advokater Robert Brown som «en fantast som nærer sin private besettelse». Brown står imidlertid på sin rett til å finne ut om dronning Elizabeths søster er hans mor:

- Forhåpentligvis er jeg ikke gal. Enten har jeg rett, eller så tar jeg feil.

Fødselsdokumenter viser at Robert Brown ble født 5. januar 1955 i Kenyas hovedstad Nairobi, men fødselen ble ikke offisielt registrert før en knapp måned seinere, 2. februar. Senere samme år brøt prinsesse Margaret sitt forhold til Peter Townsend. Hun giftet seg i 1960 med fotografen Anthony Armstrong- Jones, og fikk med ham to barn, David og Sarah.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken