(SIDE2): Dronning Elizabeths fire barn har til sammen gitt henne åtte barnebarn – fire gutter og fire jenter. Eller menn og kvinner – de fleste av barnebarna er voksne, bare prins Edwards to små er fortsatt for barn å regne.

Prinsesse Anne var først ute, og fikk barna Peter og Zara i ekteskapet med Mark Phillips. Siden prinsesse Anne ikke ville at ektemannen skulle adles, heter Peter og Zara ganske enkelt Phillips til etternavn.

Brud til sommeren
Peter Phillips (30) giftet seg i 2008 med canadiskfødte Autumn Kelly, og like før jul gjorde de dronning Elizabeth til oldemor for første gang, da de fikk datteren Savannah. Zara Phillips (29) er forlovet med den britiske landslagskapteinen i rugby, Mike Tindall, og de gifter seg i Skottland i sommer.

Ungene til prins Charles er de mest kjente av dronningens barnebarn. William (28) er eldst og nummer to i arverekken, mens Harry (26) – eller Henry som han er døpt – er nummer tre. Noen videre presentasjon er neppe nødvendig.

Attpåklatter
Tredjemann ut var prins Andrew som i ekteskapet med den tidligere Sarah Ferguson fikk to døtre, Beatrice (22) og Eugenie (21). Beatrice har allerede i noen år vært kjæreste med Dave Clark, og mange venter på forlovelse og bryllup for hertugen av Yorks eldste datter.

Dronning Elizabeths yngste sønn Edward er den eneste av barna som ikke har vært gjennom noen skilsmisse. Edward og kona Sophie har også to barn, datteren Louise (7) og sønnen James (3).

Droppet titlene
Edwards barn er formelt sett prinsesse og prins av Storbritannia. I 1917 besluttet daværende kong George V at alle barnebarn av monarken skal tituleres prinser og prinsesser, men kun gjennom den mannlige linjen. Det betyr at barna til Charles, Andrew og Edward har krav på prinse(sse)tittel, mens prinsesse Annes barn ikke har det.

Dronning Elizabeth, sønnen Edward og hans kone ønsket likevel ikke at barna skulle ha prinse(sse)titler, så de tituleres som barn av en jarl. James er viscount Severn, mens Louise tituleres Lady Louise Windsor.

Her er Elizabeth og Philips barnebarn:

4221