(SIDE2): «Nyttårskur og taffel» kalles festlighetene når den danske kongefamilien byr opp til fest på årets første dag. Nyttårsgallaen holdes på Amalienborg i København, og gjester fra regjeringen er blant de inviterte.

Helt nytt diadem
Dronning Margrethe (72) hadde tatt på seg sitt nye gulldiadem i anledning festen. Diademet er laget av smeltede grønlandske gullmynter, og ble gitt i gave til dronningen i forbindelse med hennes 40 år på tronen i fjor.

Det nye diademet veier omkring et kvart kilo og består foruten de omsmeltede gullmyntene av diamanter og rubiner, alt av grønlandsk herkomst. Diademet er laget av gullsmed Nicolai Appel, og skal ha kostet rundt 300.000 danske kroner.

Dronning Margrethe glitret virkelig i gull da hun valgte å bære det til festlighetene over en mørkeblå gallakjole i fløyel og med blant annet elefantordenen rundt halsen.

Diademet er laget av gull, diamanter og rubiner, alt med opphav i Grønland.

Kronprinsesse Mary i en oransje gallakjole fra en av sine yndlingsdesignere Jesper Høvring. Det vakre diademet fikk hun da hun giftet seg, og er et kronprinsessen bruker så ofte hun kan.

Det var riktig så godt stemning hos kronprinsparet på nyttårsgallaen.

Prinsesse Marie strålte i fuksiarosa med et vakkert blomsterdiadem på hodet og elefantordenen rundt halsen. Prins Joachim i uniform for anledningen, den samme som han giftet seg i for fire og et halvt år siden.

Den danske prinsessen i en nydelig kjole med lange rysjer på.