Gå til sidens hovedinnhold

Silvia raser mot kongeblogger

Hoffreporter hevder den svenske dronningen har Alzheimers.

(SIDE2): Hoffreporter Åsa Bönnelyche i bladet Svensk Damtidning skrev i sin blogg torsdag ettermiddag at dronning Silvia (66) er alvorlig syk.

Under overskriften «Silvia er alvorlig syk», skrev hun at dronningen lider av Alzheimers sykdom, og at hun opplever en rask forverring av sin tilstand.

Dementerte ryktene
Da gikk dronningen selv til motangrep, og sa følgende til Aftonbladet:

- Jeg har det bra, men jeg lurer på hvordan denne journalisten har det, sier dronningen til den svenske avisen.

Bönnelyche skrev også at dette kastet alvorlige skygger over bryllupsforberedelsene til kronprinsesse Victoria (32) og forloveden Daniel Westling (36).

Blogginnlegget fikk ligge ute på nettsiden i om lag halvannen time før det ble fjernet.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Moren fikk Alzheimers
Silvias mamma Alice Sommerlath fikk Alzheimers da hun ble eldre, og i lys at det har den svenske dronningen viet mye av sin til tid arbeid som fremmer informasjon om sykdommen.

- Men journalisten er likevel velkommen til Silviahemmets inspirasjonsdag 16. mars, slik at hun kan lære seg mer om Alzheimers sykdom, uttalte dronningen til den svenske avisen.

Alzheimers sykdom er en såkalt nevrodegenerativ hjernesykdom som leder til demens.

Silviahemmet ble startet i 1996, og går ut på å utdanne sykepleiere til spesialister innen demensomsorg og hjelpe ofrene og deres familier.

Ikke første gang
Det er imidlertid ikke første gang Bönnelyche er ute i hardt vær. I fjor skrev den svenske hoffbloggeren at prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skulle skilles, også det blogginnlegget ble fjernet fra ukebladets nettside.

Les mer her:- Kom deg hjem til Märtha, Ari!

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken