Gå til sidens hovedinnhold

- Hun er som en porselensfigur

Stolt bestemor Silvia om sitt første barnebarn.

(SIDE2): Dronning Silvia (67) har lenge gledet seg til å bli bestemor, og nå har hun hatt den koselige rollen i litt over én måned.

I Tyskland
I helgen gjestet hun Tyskland der hun blant annet deltok under Steiger Award og mottok en pris for sin jobb for barn og ungdom. Men tysk presse var så klart ivrige etter å høre om lille prinsesse Estelle. Og Silvia er som bestemødre flest - å snakke om barnebarna er en fryd.

- Hun er som en liten porselensfigur. Virkelig skjønn, uttalte den svenske dronningen. Kronprinsesse Victoria (34) og prins Daniel (37) bor på Haga slott med datteren, og alt går som det skal der i gården, sier Silvia.

Livets dessert
Dronningen synes det er særlig stas å se Victoria med sin lille datter.

- Noen har sagt at barnebarn er livets dessert. I den sammenheng gleder jeg meg veldig til tiden som kommer, smilte Silvia om den nybakte bestemorsrollen. I både Norge og Danmark har dronning Sonja og dronning Margrethe vært bestemødre i mange år allerede, og Silvia har nok savnet den samme rollen en del.

På farssiden er det Ewa Westling som er farmor som nok også synes det er minst like stas som Silvia å bli bestemor. I motsetning til dronningen kan farmor ta med lille Estelle på daglige gjøremål i avslappede Ockelbo der pappa Daniel vokste opp. Kronprinsesse Victoria uttalte i forbindelse med forlovelsen at hun alltid kunne senke skuldrene og slappe helt av hjemme hos familien Westling, og at det lille byen alltid har behandlet paret med stor respekt. Dermed får prinsessen også to ganske forskjellige perspektiv i livet fra barnsben av, fra den kongelige delen til det vanlige livet i en svensk småby.

Begge bestemødre er hedret allerede og navnene deres er med i navnet til prinsessen - Estelle Silvia Ewa Mary.

Kommentarer til denne saken