Gå til sidens hovedinnhold

Snåsamann-biograf skriver om Sonja

En ny biografi om dronning Sonja (71) er på trappene.

(SIDE2): Det er forfatteren bak braksuksessen om Joralf Snåsamannen Gjerstad som skal føre dronning Sonjas biografi i pennen.

- Det er klart en stor ære og en utrolig interessant jobb, sier Ingar Sletten Kolloen til Side2.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

To år
Forfatteren har allerede startet på arbeidet med boken og har hatt innledende samtaler med dronningen. Boken skal han jobbe med som fulltidsprosjekt fram til lanseringen som etter planen skal være høsten 2011.

Biografien som skal omhandle dronningens liv fra oppvekst og studietid til giftermål med daværende kronprins Harald (71) til livet som landets dronning. Morsrollen og bestemorsrollen skal selvsagt også belyses.

- Da hun som en helt alminnelig jente sa ja til en kronprins, sa hun ja til å bli kronprinsesse. Det er klart det er stort når andre også sier ja til et frieri, men dette er en rolle hun har for livet, sier han.

Ung
Ingar Sletten Kolloen skal som sagt ta for seg hele livsfasen til dronningen, men sier han vil dykke ned tiden da hun het Sonja Haraldsen.

- Det er veldig mange interessante ting ved dronningen. Hun er en av de mest spennende personene i norsk samfunnsliv og den neste som har den rollen i landet vårt, det er ingen andre som har den rollen.

- Også er det dette at hun valgte dette, hun er ikke født inn i rollen. Å gå fra å være en alminnelig person til å bli en symbolskikkelse i en rolle som ingen norsk kvinne tidligere har hatt er spennende å prøve å forstå den forvandlingsprosessen, sier han.

Forfatteren har tidligere skrevet kritikerroste og prisvinnende biografier om lyrikeren Tor Jonsson og nobelprisvinneren Knut Hamsun. Biografien om Sonja gis ut av Gyldendal forlag.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken