Gå til sidens hovedinnhold

Dropp slankekuren

Sjekk hvorfor de strenge slankekurene ikke fungerer.

(SIDE2 ): Om du vil ned i vekt, bør du ikke satse på strenge slankekurer. Resultatet er ofte at du sprekker og heller begynner å spise mer. Vil du virkelig ned i vekt, bør du satse på en varig livsstilsendring. Se hvorfor de strenge diettene ikke fungerer.

Du begynner for hardt
De fleste av oss setter inn alle krefter når vi først skal slanke oss. Om du går rundt og er «sulten» i noen uker, er du dessverre dømt til å sprekke før eller senere. Ikke vær for ambisiøs i begynnelsen. Sett deg heller realistiske mål.

Du spiser for lite
Skal du ned i vekt, behøver du ikke nødvendigvis å spise så mye mindre enn du pleier. Du må bare spise riktig mat. Forbrenningen holdes oppe hvis du spiser mange og små måltider. Spiser du for lite, er det lett å sprekke og du får ikke i deg nok næringsstoffer.

Du kan ikke leve normalt
Om du går på en strikt diett, er det ikke så lett å kunne leve et normalt sosialt liv. Slankekuren går utover ditt sosiale liv og du bør heller satse på en livsstilsendring hvor det er rom for å spise ulik mat.

Lag heller god mat
Sunn mat må ikke nødvendigvis være vond mat. Mange strenge dietter utelukker hele matvaregrupper og gjør at du hele tiden har mer lyst på annen mat.

Kroppen vil opp til maksimal vekt
Signalsubstanser fra både hjernen og fettcellene «skriker» etter mer mat, og kroppen vil alltid prøve å tilegne seg sin maksimalvekt. Derfor jobber du på en måte mot kroppen når du prøver å slanke deg med en streng diett.

Kroppen går i sparebluss
Ved et svært lavt kaloriinntak kan kroppens energiforbruk skrus ned på sparebluss. Selv om kroppen til en viss grad klarer å tilpasse seg ulikt matinntak, vil en streng diett i noen tilfeller gjøre at forbrenningen senkes og når du begynner å spise normalt igjen vil du legge på deg.

(Kilde: Ernæringsfysiolog Maria Thommessen i DinKost.no)

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken