Gå til sidens hovedinnhold

Dropper å vise Edvald i Qatar

Sky fortsetter forberedelsene til klassikerne. Men du får ikke se det på norsk TV.

Som procycling.no skrev i forrige uke, blir ikke etapperittet Tour of Qatar å finne på TV 2s plattformer.

Nå er det klart at heller ikke Eurosport kommer til å sende det ASO-arrangerte sykkelrittet som går i starten av neste måned.

- Vi skal dessverre ikke vise Tour of Qatar som først annonsert. Det skyldes et kontraktsproblem som ikke direkte angår Eurosport, men som likevel påvirker vår tv-dekning av rittet. Slik det ser ut nå, blir vår sesongstart utsatt til Tour of Oman, 12. februar, sier kommunikasjonsansvarlig i Eurosport Norge, Glen Bisset Eriksen, til procycling.no.

Team Sky sender klassikergruppen til Qatar. Det betyr at alle rytterne som syklet Tour Down Under også stiller i Midtøsten.

Det betyr blant annet Edvald Boasson Hagen, Geraint Thomas, Ian Stannard og Bernhard Eisel. Laget kompletteres av Gabriel Rasch som er ekspert på å takle de rådende forholdene i det sidevindsutsatte ørkenlandet.

Også for mange andre lag er rittet den første oppstarten foran klassikersesongen. Tom Boonen skulle egentlig sykle der, men er nå erstattet av Mark Cavendish. Andre ryttere som er klare for rittet er Alexander Kristoff (Katjusja), Greg Van Avermaet (BMC Racing), John Degenkolb (Argos-Shimano), Fabian Cancellara (RadioShack-Leopard Trek), Daniele Benatti og Matti Breschel (begge Saxo Bank-Tinkoff).

PS! Det produseres ikke LIVE-bilder fra Oman, men både Eurosport og TV 2 har muligheter til å vise redigerte sammendrag fra rittet.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær

Kommentarer til denne saken