Gå til sidens hovedinnhold

Dropper filmfond

Nordisk Film og tv-fond mister alle de fire private tv-kanalene som var med å støtte fondet. Det betyr milliontap for fondet som har finansiert en rekke suksessfulle filmer.

"Elling", "Jalla, Jalla" og "Nikolaj og Julie" er noen av film- og tv-satsningene Nordisk Film og tv-fond har støttet opp under. Nå kan det være slutt.

Fondet har hatt et budsjett på 60 millioner kroner i året, og har i 15 år støttet filmer og tv-serier som kan vises på tvers av landegrensene, skriver Dagens Næringsliv.

Pengene kommer fra Nordisk Ministerråd, nordiske filminstitutter og offentlige og private tv-kanaler.

Men nå er det slutt på kontantene. Samtlige av de fire private tv-kanalene har meldt at de trekker seg ut av samarbeidet. Sammen med de offentlige tv-kanalene står disse for 20 millioner av fondets årlige bidrag.

Dersom flere av medlemmene følger tv-kanalenes eksempel, kan det bety slutten for Nordisk Film- og tv-fond.

TV 2 er en av kanalene som har bidratt til fondet, men opp mot tre millioner i året. Konserndirektør Rune Indrøy kommenterer avgjørelsen slik:

- Vi har gjort en vurdering av hva vi skal bruke penger på. Vi leverer fra før 25 millioner kroner til Norsk Filmfond hvert år og det finnes en masse andre interessante prosjekter rundt omkring vil kan putte pengene i. Til syvende og sist må du se på sjansene for å få igjen noe som er ok i sendeskjemaet, sier han til Dagens Næringsliv.

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling