Gå til sidens hovedinnhold

Dropper LNG-terminal

Exxon Mobil dropper byggingen av en importterminal for naturgass på kysten av Texas.

Les NA24 på mobil

Olje- og energikonsernet Exxon Mobil Corp. har nå valgt å droppe byggingen av en terminal for import av flytende naturgass, LNG, på kysten av den amerikanske delstaten Texas. Det bekrefter en talsmann for Exxon overfor Reuters mandag kveld.

NA24 - din næringslivsavis

Det er det planlagte importanlegget Vista del Sol nord for Corpus Christie i Texas som nå legges på is. Exxon har startet arbeidet med å selge landområdet til en tredje part.

Følger planen
Byggearbeidene ved Exxons andre LNG-terminal i Texas, Golden Pass nær Port Arthur fortsetter derimot som planlagt. Anlegget er ventet ferdig i 2009.

- Det var et spørsmål om leveranser til byggingen av to terminaler, sier talsmannen til Reuters.

Exxon har sikret seg LNG tilsvarende 2 milliarder kubikkfot pr. år fra Qatar, og dette skulle betjent begge anleggene. Nå vil Exxon i stedet bygge ut Golden Pass med to faser med en total kapasitet tilsvarende leveransene de har sikret seg fra Qatar Petroleum.

Flere terminaler
Vista del Sol er allerede godkjent for en kapasitet på 1,1 milliarder kubikkfot, og talsmannen bekrefter at Exxon forhandler med minst et selskap som er interessert i å overta prosjektet.

Det er en rekke LNG-terminaler under bygging i USA i påvente av landets økende behov for eksterne leveranser av naturgass i årene fremover. Det er i dag kun fire aktive importterminaler i USA, som er anlegg bygget på 1970- og 80-tallet da LNG hadde sin forrige boom.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter