Gå til sidens hovedinnhold

Du blir dopa av kjærlighet

Når vi er forelsket reagerer kroppen omtrent på samme måte som om den gjør dersom vi ruser oss, mener forskerne.

Når vi er blir opphisset produseres dopamin i hjernen, dette stoffet har lignende effekt på kroppen som for eksempel kokain og speed, ifølge Dr John Marsden som snart skal legge frem sine forskningsresultater i et program på BBC.

- Tiltrekning og lyst er egentlig et medikament. Det fører til at du bare vil ha mer. Å være tiltrukket av noen setter i gang den samme utrolige følelsen uansett hvem du er. Kjærligheten kjenner ingen grenser, sier han til BBC.

Hjertet slår tre ganger raskere enn normalt når man er forelsket, og fører til at mer blod blir ført til kinnene og kjønnsorganene, noe som gir oss en følelse av sommerfugler i magen, ifølge Marsden.

Kjærlighetsrusen er forbigående, men den kan visstnok vare mellom tre og syv år. Marsdens forskning viser at vi søker etter partnere som ikke er helt ulike oss selv. Samtidig er det også instinkter som gjør at vi velger de som har de beste genene.

Sexfelle
Han mener også at sex er en mekanisme som skal bidra til samhold.

- Vi vet alle at du kan ha sex uten å bli forelsket, men dersom du har nok sex med den samme personen er det en god sjanse for at du blir fanget i kroppens naturlige felle som igjen fører til at du blir hodestups forelsket, sier Marsden

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus