Dubai-børsen falt til det lavest nivået på fem måneder, etter at ny frykt for landets gjeldssituasjon har kommet inn over investorene. Det var eiendoms- og finansaksjene som ledet an i nedgangen.

Verst i verden
Tirsdag er hovedindeksen DFM ned 4,7 prosent, som er det verste blant verdens børser.

Dermed ligger Dubai-børsen an til et fall på hele 20 prosent siden 25. november, da det ble kjent at det statlige bedriftskonglomeratet Dubai World søkte om en restrukturering av sin gjeld til kreditorene.

Dubai World startet i forrige uke forhandlingene om å restrukturere sin gjeld på 26 milliarder dollar. Restrukturering av gjelden til statlige Dubai-selskaper kan imidlertid være nesten dobbelt så høy. Ifølge Morgan Stanley kan gjeld for 46,7 milliarder dollar bli forhandlet om nye ordninger på, i statlige selskaper i Dubai.

- For mye uklarhet
Investorene er også bekymret. Tirsdag ble eiendomsdomsselskapet Emaar Properties PJSC sendt ned hele 7,6 prosent, mens regionens største børsnoterte bank, Emirates NBD PJSC, ble sendt ned 4,8 prosent.

- Inntil det er klarhet i gjeldsstrukturen, vil det ikke være noen seriøse kjøpere i markedet, sier aksjesjef Julian Bruce i EFG-Hermes Holding SAE i Dubai til Bloomberg.

Og han legger til:

- Jo nærmere vi kommer til deadline for Nakheel uten noen nyheter, jo verre vil det bli.

På andre børser i Midtøsten var det mindre endringer Tirsdag. Abu Dhabi-indeksen var ned 1,5 prosent, og indeksen har falt 3,2 prosent de siste to dagene. Omans MSM30-indeks var ned 0,4 prosent, mens Kuwait-indeksen var uendret.