Gå til sidens hovedinnhold

Dum av slanking?

Slanking med lavglykemisk diett kan gjøre at hjernen virker dårligere, mener svensk forsker.

(SIDE2): Professor i medisinsk kjemi, Charlotte Erlanson-Albertsson ved Lunds universitet i Sverige, mener at GI-metoden kan gjøre at hjernen virker dårligere. Det skriver Mozon.

Metoden går ut på å spise mat som sørger for en langsom stigning av blodsukkeret etter et måltid, som bønner, linser, aubergine, squash, rugbrød og spesielle typer pasta.

Eksempler på mat med høy GI er hvitt brød, kaker, pommes frites, poteter og vannmelon

Viktig med karbohydrater
En diett som er svært karbohydratfattig gjør at hjernen sulter, og blodkarene krymper.

- Hjernen trenger ikke bare protein og fett. Den behøver også karbohydrater! Når vi har sovet en hel natt, er karbohydratlageret tømt og da er det disse vi først og fremst skal fylle opp, sier professoren til Aftonbladet.

Les mer om helse her:

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien