(SIDE2:) De er to blad Stonegard og to fra Krace og ifølge frontfigur Torgrim Torve en litt sjenert lydtekniker som utgjør Dunderbeist, et band der det er få konvensjoner annet enn at man skal ha det skikkelig moro.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Opprøret unnagjort
-Skal du gjøre opprør i dag...vel, alt er liksom ekstremt, alt er blitt gjort. Så da tenkte vi hvorfor ikke stjele fra andre, sier Torve til Side2.

Albumet «Second Hand Theft» gjenspeiler nettopp dette. Her lånes det fra fjern og nær, fra rap til pop og gutta «mobber og koser oss med alle popkulturelle stilarter» som de kaller det.

På scenen kan imidlertid Dunderbeist være opp til åtte personer. Og meningen er først og fremst å ha det moro – moro for dem selv og moro for publikum. Uten å ta seg selv så voldsomt høytidelig.

De kommer alle fra en sjanger der dramaturgien og grensene er satt og man kan stå i fare for å bli litt selvhøytidelig, som de sier det.

Fy, fy
- Klapping og plystring er fy fy, sier de. I Dunderbeist sørger de for å skape sitt eget univers. De mener selv de heller mer mot maskeband som Turboneger – selv om undertegnede påpeker at hun får litt mer assosiasjoner til B-gjengen enn Hank von Helvete.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

- Det er jo derfor vi har kalt albumet «Second Hand Theft». Vi stjæler noe som allerede er stjælt».

Den forbryterske ideen til Dunderbeist er at det er en skurk i oss alle, selv Mor Teresa, om man skal tolke coveret på albumet.

- Hadde det ikke vært en motpart, så hadde heller ikke en historie vært interessant. Historien er bare interessant når det finnes et lite element som forteller oss at det kan gå galt, sier Dunderbeist.

SE SKURKEVIDEOEN TIL DUNDERBEIST

HTML EMBED