Dunderbeist
Betong
Oslo

Det sjuhodete trollet som bærer navnet Dunderbeist, inviterte i går til slippfest for sin nye plate, "Black Arts & Crooked Tails". Vi var der for å feire med dem.

Dunderbeists musikk kan vel best beskrives som alternativ metal med inspirasjoner fra både norsk folkemusikk og streitere alternativ musikk. Sporene fra bandets fortid i band som Stonegard og Krace er alltid tilstede. Det jobbes også i disse dager med en Europa- og Amerikalansering, med den nye skiva som er en slags "Best of" av bandets foregående album.

(Se flere bilder fra konserten nederst i anmeldelsen)

Det første som slo meg var at scenen var altfor lav, så det var kun de mest dedikerte som fikk sett bandet ordentlig, kjedelig for oss som har blitt litt eldre og vil stå lenger bak. Mange sto mere og snakket over ølglassene sine, mye fordi sikten var så dårlig. Nok om det, bandet kunne jo ikke noe for det.

Over til selve konserten. Med sine skurkemasker og uniformerte stil ble guttene møtt av stor jubel og trampeklapp før en eneste tone hadde blitt spilt. Dunderbeist hadde en spilleglede som viste at gutta kan sitt fag, men dessverre forsvant mange av de særegne detaljene i et grøtete lydbilde. De hadde løftet opplevelsen fra det jeg så i går, til noe mer originalt og spennende.

Torgrim Torve i front gjorde en god jobb og han holdt liv i publikum, men vokalen forsvant i den samme grøten som nevnte detaljer. Resten av beistet er alle kompetente musikere og de var energiske bak Torve.

Et annet problem var at låtene, uten alle sidesprangene, sto igjen som ganske middelmådige metallåter. Dette vekket ikke den store entusiasmen i meg og inntrykket ble at bandet er flinke, men de trenger bedre produksjon live.

For de allerede frelste, var nok dette en flott konsert. Jeg vil nok heller huske denne konserten for det den kunne ha vært.

4887