Dunderbeist
8 crowns & counting
Dunder records

En venn av meg mener det finnes to forskjellige mennesker:

1. De som helst vil ha noe nytt

2. De som helst vil ha det de kjenner fra før

Sannheten er nok ikke så svart og hvit som han vil ha det til. Etter all sannsynlighet liker vi alle noe nytt, men hvor nytt dette skal være kan nok variere. Dunderbeist kaller seg selv for ravner. De stjeler fra alt og alle innenfor metallene.

Bandet består blant annet av medlemmer fra oppløste Stonegard og de kommer fra Hamar. Dermed er det selvfølgelig nok, med tanke på det sistnevnte, at de stjeler som de har det i blodet. Det er vel bare hadelendinger som er verre.*

Skal man være tyv så kan man være god eller dårlig tyv. En god tyv tar det beste fra mange og lager noe bedre selv. Ofte kalles dette kreativitet, og på omtrent halvparten av låtene på albumet så er beistet med åtte medlemmer gode tyver. På de resterende er de kun noen annenrangs b-gjengkopier.

Stikkordet er altså ujevnt, med tilløp til klasse. For metalfans finnes det mange andre muligheter, så det kan nok fort være at dette beistet er fortsatt best å oppleve i levende live. Hadde bare flere sanger vært som de to første låtene på albumet så.... (tittelsporet og Winter Past).

Skulle jeg ønske meg noe så ville jeg sagt at de burde velge nøyere hvem de stjeler av. Gjerne mer fra Mike Patton/Fait No More, sånn apropos.

* En liten forklaring: Undertegnende er totning, og har medfødt skepsis til folk fra Hamar, Hadeland og egentlig alt utenfor egne kommunegrenser.