Gå til sidens hovedinnhold

Dundrer mot rekord

Det er jubelstemning på Oslo Børs. Oljepris og oppkjøp er i investorenes søkelys.

Følg børsen her

Oljeprisen bidrar til å sende oljeselskapene på Oslo Børs opp. Vinteren virker å ha kommet til USA. I går viste værmeldingene på TV at det er snøkaos i enkelte byer i USA og at det unormalt varme været er i ferd med å slippe taket. Spekulasjoner knyttet til om medlemslandene i OPEC vil ble enige om å kutte oljeproduksjonen bidrar også til at oljeprisen tikker litt opp igjen.

NA24 - din næringslivsavis

De siste ukene har det en enorm handel i oljekontraktene på råvarebørsene og flere har shortet kontraktene i påvente av lavere oljepris. Fredag tok flere gevinst på disse posisjonene.

Et fat nordsjøolje med levering i februar koster 53,01 dollar ved råvarebørsen i London.

Hovedindeksen stiger 2,07 prosent til 442,53 poeng.

Fusjonskameratene Statoil og Norsk Hydro stiger 2,25 prosent til 159,25 kroner og 2,19 prosent til 186,50 kroner. DNO henger litt etter, men er opp 1,57 prosent til 12,32 kroner.

Flere av de oljerelaterte aksjene blir også løftet av oppgangen i oljeprisen. Riggselskapet Seadrill blir løftet 2,30 prosent til 100,25 kroner.

Oppkjøpscasene er tilbake i søkelyset på Oslo Børs. Storeier BW Limited har gjennom det børsnoterte selskapet BW Offshore kjøpt seg opp til 22,6 prosent av de utestående aksjene i Prosafe. Fra før eide selskapet 17,3 prosent og det nye kjøpet er på nærmere 1,1 milliarder kroner til en pris per aksje på 86 kroner.

BW Offshore snakker varmt om en eventuell fusjon med Prosafe, og Prosafe er selv fornøyde med at Sohmen-famililen er blitt en storeier av Prosafe. Kjøpet skal finansieres gjennom en emisjon på 1,1 milliarder kroner.

Analytiker Sven Børre Larsen i meglerhuset First tror ikke det blir noen budkrig om selskapet, og synes fusjonen virker fornuftig. Han mener Bergesen fikk det for en god pris, men ikke eksremt billig.

Les analytikerens kommentarer her.

Aksjekursen i Prosafe stiger 5,11 prosent til 90,60 kroner.

Arris har sagt at de vil kjøpe Tandberg Television for rundt 7,8 milliarder kroner. Selskapene vil slå seg sammen, og en fusjon vil skje gjennom at Arris kjøper Tandberg Television for 96 kroner per aksje.

Aksjekursen stiger 14,30 prosent til 98,30 kroner. Dermed priser markedet inn enten en høyere pris eller at det blir budkamp om IT-selskapet.

Simtronics blir løftet 20,69 prosent til 2,45 kroner.

Reklame

Badetøy og bikini: De største trendene i 2021