Gå til sidens hovedinnhold

- Treningsdusjen 700 ganger mer skitten enn doen på McDonalds

- Man er fristet til å tro at folk bruker dusjen til andre ting enn å dusje, for eksempel gå på do der, sier renholdseksperten.

(SIDE2): «TV 2 Hjelper deg» har undesøkt flere treningssentre, for å avdekke hvor skitne de egentlig er. Og resultatet sjokkerer ekspertene.

SATS, Elixias og Stamina er Norge tre største treningskjeder, som tilsammen har 350.000 medlemmer. Det er disse som har fått besøk av TV-programmet og en såkalt ATP-apparat. Dette viser hvor mye mikroorganismer det er på en overflate. Renholdsekspert og rådgiver Lena Furuberg ved Teknologisk Institutt forteller at tall over 1000 kan være helsefarlige.

Langt verre enn Mæccern-doen

En av dusjene på SATS har et tall på 765.586 - noe som langt overgår tallet fra en måling på et McDonald's-toalett i fjor: Det hadde en verdi på 1300.

- Oi shit! Så høyt tall har jeg faktisk ALDRI sett. Jeg har ikke ord, det skal ikke være i nærheten av mulig å komme dit engang. Da kan man begynne å lure på hva som er på det gulvet. Man er fristet til å tro at folk bruker dusjen til andre ting enn å dusje, for eksempel gå på do der, sier Lena Furuberg til TV2, og selv produsentene av ATP-apparatet har sett en så høy verdi tidligere.

Tarmbakterier på sykkelssetet

I tillegg trives de fleste bakterier i fuktige miljøer, slik at dusjer og svette kropper gjør forholdene ekstra gode for bakterier. TV-programmet har derfor også analysert prøvene for å finne hva slags bakterier det er snakk om.

Resultatet er blant annet gule stafylokokker, som kan gi hudbetennelser, og i verste fall indre betennelse. På flere av spinningsyklenes seter og tredemøllenes håndtak fant de tarmbakterier.

De tre treningskjedene sier de skal se på rutiner, og at de er skuffet over resultatene.

Her kan du lese hva som ble funnet hvor.

Har du opplevd at treningssenteret ditt er skittent? Kommenter nedenfor eller send mail til Side2@nettavisen.no!

«TV 2 hjelper deg» kan du se i kveld klokka 20.30.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!


Kommentarer til denne saken