(SIDE2): Titler som «Sopranos», «Ringenes herre» og «The Wire» befinner seg trolig på mange ønskelister i år. Men det fins også massevis av DVD-bokser som er mindre kjente, men absolutt verdt å legge under treet.

Her er noen tips til gode DVD-bokser:

«Alfred Hitchcock: Complete»
En av verdens fremste regissører har selvsagt sin egen DVD-boks. Her finner du 14 av regissørens filmer, inkludert «Psycho», «Frenzy», «The Man Who Knew Too Much», «The Birds», «Vertigo» og «Rear Window».

«Taken»
TV-serien tar for seg fire generasjoner av to familier. Den ene familien jakter på romvesener og ønsker dem utslettet, mens den andre familien stammer fra et romvesen som paret seg med et menneske. Serien er usedvanlig godt laget, og du vil trolig bli hektet etter første episode. Unge Dakota Fanning har en av hovedrollene, mens Steven Spielberg er en av produsentene.

«Elvis: Limited Edition Box Set»
Den perfekte gave til Elvis-fans. De elleve diskene inkluderer ni av hans mest kjente filmer, blant annet «Jailhouse Rock» og «Viva Las Vegas». Du bør imidlertid være raskt ute: Boksen finnes bare i 5000 kopier. Hver av boksene er nummererte.

«Dario Argento Collection»
I denne flotte boksen får du ni av den italienske regissøren Dario Argentos filmer. Argentos grøssere var svært spesielle - men både spennende og skumle. Blant hans mest kjente filmer er «Tenebre», «Suspiria» og «Profondo Rosso».

«Band of Brothers»
Tom Hanks står bak denne miniserien fra 2001. Vi følger Easy Company, 506-regimet i 101 Airborn Division, U.S. Army. Kompaniet kom til Frankrike via fallskjerm på D-dagen under 2. verdenskrig og deres kamper under krigen har gjort dem til helter.

«Riget»
Lars Von Triers skumle film fra 1994 kan fort tas for å være en TV-serie. Filmen varer i over 4 ½ time, men det er spenning hele veien. Publikum tas med inn på Rigshospitalet i København, hvor lite er som det skal være.

«Streken»
Husker du «Streken»? Den rare, irritable streken som beveger deg på en hvit linje på TV innimellom. Nå har det kommet - ikke bare én, men tre DVD-er om ham.

«Sherlock Holmes: Complete Collection»
På 16 disker har alle episodene om detektiven fått plass. Den mest kjente historien «The Hound of the Baskervilles» er selvsagt inkludert, i tillegg til de andre 40 episodene fra «The Adventures», «The Return», «The Casebook» og «The Memoirs».

«Asterix The Gaul: Collected Adventures»
Mange er glade i de franske heltene Asterix og Obelix. I denne DVD-boksen får du seks av filmene om de to karene, inkludert «Asterix and Cleopatra», «Asterix VS Caesar» og «Asterix the Gaul».

«The Jane Austen Collection»
Flere av Jane Austens bøker har blitt filmatisert på flott vis. Her får du seks av dem. «Stolthet og fordom» med Colin Firth som Mr. Darcy er inkludert, det samme er «Fornuft og følelser», «Mansfield Park», «Northanger Abbey», «Emma» og «Persuasion».

«John Wayne Collection»
Noe tøffere enn Jane Austen, er John Wayne. Boksen med westernhelten inneholder 28 DVD-er og har til sammen 32 av filmene hans. Blant annet kan du se «Sands of Iwo Jima», «The Alamo» og «True Grit».

«Tenth Kingdom»
Dette er miniserien som passer for alle eventyrelskere. Virginia havner i en ukjent verden som er full av eventyrfigurer som Askepott, Rødhette og Snehvit. Snehvits stemor har tatt over makten i landet, og Virginia må hjelpe prins Wendell med å overvinne heksa. Serien er spennende og morsom, og den passer for både barn og voksne.

«Monty Python Monster Boxset»
Med en morsom innpakning og 16 disker er dette den perfekte gaven til Monty Python-fans. Boksen inneholder alle Monty Python-filmene, alle de fire sesongene av «Monty Python’s Flying Circus» og «Monty Python Live at the Hollywood Bowl». Du kan dessuten se en spesialutgave av «Life of Brian».

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!