(SIDE2): Desemberhelgene fylles opp av julebord, vennetreff og familiesammenkomster. Så når skal du få tid til å kjøpe julegaver?

Det kan være lurt å gjøre som mange andre, nemlig å kjøpe gavene på nett. Her er noen tips til hvor du trygt kan kjøpe DVD-er på nett.

Foretrekker du å kjøpe klær? Her er noen tips til klesbutikker på nett:

LES MER: De kuleste sjappene på nett

Før du kjøper filmer fra utenlandske nettsteder, bør du sjekke om det er norsk tekst på filmen. Du bør også sjekke hvilken sone DVD-en har og om DVD-spilleren eventuelt kan spille av Sone 1. Hvis du vil unngå moms, må du handle for under 200 kroner.

Play.com
Dette nettstedet har et enormt utvalg av film. Prisene er rimelige - og for å gjøre det enda bedre, har de for tiden et stort julesalg. Her kan du spare opptil 75 prosent på julefilmer og DVD-bokser og få barnefilmer helt ned til 45 kroner.

Blant annet kan du få pingvinfilmen «Happy Feet» til 68 kroner og «Nå er det jul igjen» til 45 kroner. Play tilbyr gratis levering.

Amazon.com
Amazon er en av verdens største nettbutikker. Før jul tilbyr de kundene 40-prosentssalg på bestselgere.

Blant annet kan du spare 37 prosent på «Harry Potter og Føniksordenen» (121 kroner) og 50 prosent på «Ratatouille» (83 kroner).

Hmv.co.uk
Ikke alle har råd eller tid til å ta juleshoppingen i London. Heldigvis finnes Londons største musikk- og filmbutikk også på nett. His Masters Voice har også julesalg, hvor du blant annet kan skaffe deg DVD-er til 34 kroner.

Så billig er ikke de mest populære filmene, men du kan blant annet få «Ghostbusters: Special Edition» til den prisen. Er du villig til å gå litt opp i pris, kan du få blant annet «Pulp Fiction: 2dvd: Special Edition» til 45 kroner og «300» til 80 kroner. Også HMV tilbyr gratis levering.

CDon.no
Du trenger ikke bare gå til utenlandske nettsider for å skaffe deg DVD-er. CDon har et stort utvalg til gode priser. I førjulstiden frister de blant annet med Disney-filmer fra 79 kroner og to filmer til prisen av én.

«Min bror bjørnen» er riktignok den eneste filmen du kan få for 79 kroner, men de har en rekke filmer til 99 kroner og noen til 59 kroner. Utvalget blant «To for 179»-filmene inkluderer «The Departed», «Harry Potter og ildbegeret» og «Music and Lyrics».

Platekompaniet.no
Også Platekompaniet har julesalg på nett, og deres nettbutikk er et bra alternativ.

Her kan du blant annet få «The Simpsons Movie» til 159,50 kroner (fra 5.desember) og «The Wire Sesong 1» til 199 kroner. Vil du ha enda lavere priser, tilbyr de filmer som «Pans labyrint» til 99,50 og «Cinema Paradiso» til 59,50.

DVDstrax.com
DVDstrax er også verdt et besøk i førjulstiden. Her selger de både Sone1- og Sone2-DVD-er til en billig penge.

Du kan blant annet få «Harry Potter og Føniksordenen» til 99 kroner og «Transformers» til 199 kroner.

Andre nettsteder du kan kjøpe DVD-er fra er:

Deepdiscount.com

Dvdplanet.com

Cd-wow.com

Blahdvd.com

Ebay.com (auksjonsnettsted)