Gå til sidens hovedinnhold

Verdens dyreste drikker

Fra vann til champagne - denne listen gir uttrykket edle dråper nytt innhold.

1. Vann.

«Kona Nigari» er produsenten av verdens dyreste vann. Vann fra havdypene utenfor Hawaii blir desalinert, tilsatt store mengder mineraler og tappet på flasker til den nette stykkpris av 87 kroner.

2. Kaffe.

«Kopi Luwak» er ikke bare verdens dyreste kaffe, men også kanskje verdens mest spesielle. Kaffebønnene som brukes har passert igjennom fordøyelsessystemet til luwaken, et kattelignende dyr som lever i jungelen i Indonesia. Årlig produksjon ligger på rundt 250 kilo bønner, og kaffen er derfor priset til ca 3 500 kroner kiloen.

3. Te.

Kinas mest sagnomsuste te er også verdens dyreste. Den er oppkalt etter gudinnen for medfølelse, og består av grønne teblader som pakkes i små baller, og ristes over kull i cirka 11 timer. For en kilo av denne teen må du ut med 15 300 kroner, noe som tilsvarer over 80 kroner per kopp.

4. Kakao.

Verdens dyreste kopp kakao finner du på restauranten «Serendipity» på New York. Navnet er ”Frrrozen Haute Chocolate” og den settes sammen av fersk melk, fransk trøffel og eksklusive kakaotyper fra hele verden. Den serveres kald i en skål av gull, krystall og diamanter, og er prydet med 23 karat sveitsisk gullblad og en La Madeleine au Truffe, et stykke av verdens dyreste sjokolade. Prisen ligger på svimlende 128 000 kroner!

5. Champagne.

Verdens dyreste champagne heter «Perrier Jouet Belle Epoque Blanc de Blanc». Den er tilgjengelig i et begrenset opplag håndmalte flasker, der de aller rikeste har mulighet til å møte med kjellermester Herve Deschamps og komponere sin egen champagne. Disse dyre boblene kommer i kasser med tolv flasker i hver, med en samlet pris på 400 000 kroner, tilsvarende rundt 33 300 kroner per flaske.

6. Whisky.

De lærde strides, men den dyreste whiskyen som er å få i dag er sannsynligvis «Macallan Fine Rare Vintage». Hvert år slippes det 85 flasker av den skotske single-malt whiskeyen, og flaskeprisen ligger rett i underkant av 200 000 kroner.

LES OGSÅ: Tre nye eksklusive single malts

7. Rom.

«Wray & Nephew White Overproof Rum» er legendarisk i hjemlandet Jamaica. De eldste flaskene som er til salgs stammer fra 1940, og siden det bare finnes fire flasker av denne årgangen går de for 270 000 kroner per stykk.

8. Øl.

Verdens dyreste øl heter «Vielle Bon Secours», og er å få kjøpr på baren «Bierdrome» i London. Ølet kommer i nebuchadnezzar-flasker som rommer 15 liter, og prisen per flaske er litt i overkant av 5000 kroner. Dette tilsvarer rundt 170 kroner halvliteren.

9. Cocktail.

«Diamonds are forever» er navnet på cocktailen som kaller seg verdens dyreste. Den serveres på Hotell Ritz-Carlton i Tokyo og oppskriften er svært enkel: Miks en vanlig dry martini, men i stedet for en oliven bruker du en 1,6 karat diamant. Så skrur du opp prisen fra 90 til 90 000 kroner. Voila!

10. Vodka.

For den som liker bling er Diva Vodka midt i blinken. Den produseres ved Blackwood Distillery i Skottland, men er ikke priset så høyt på grunn av skottenes upåklagelige fremstilling av kvalitetsbrennevin. Det er heller selve flasken som koster: besatt med ditt valg av antall krystaller varierer flaskeprisen fra 350 kroner til svimlende 5,5 millioner kroner.