Gå til sidens hovedinnhold

Europas beste vinrestauranter

Det er best å kunne noen triks fra vinsnobbens håndbok eller holde munnen lukket i møte med vinkelnerne på disse restaurantene.

(LXUS.no): Forbes Magazine, kjent for sine lister med luksus, har tatt for seg restaurantene i Europa med den gjeveste vinlisten. Her er de ti beste.


SE NETTAVISENS NYE LUKSUSSIDER: www.LXUS.no


L'Auberge-de-L'Ill-250
L'Auberge-de-L'Ill-250

L'Auberge de L'Ill

Alsace, Frankrike

L'Auberge de L'Ill skal ha det beste utvalg av viner fra Alsace. Dette området, på grensen til Tyskland, glitrer av stjerner fra Michelin-guiden og selv om du kan finne mer spennende mat andre steder, bør du absolutt vurdere stedet for et imponerende utvalg av Riesling- og Gewürztraminer-viner. Det er dessuten en gylden europeisk regel at lokal mat smaker best med lokal vin.

For mer informasjon, besøk www.auberge-de-l-ill.com

Troisgros
Troisgros

Troisgros

Roanne, Frankrike

Den berømte kokken Michel Troisgros har en stor forkjærlighet for sitrussmaker og matelskere fra hele verden strømmer til hans restaurant. Men også de ønofile har lagt sin elsk på Troisgros. Vinkartet er stappet med forbløffende burgundere - og til og med til en overkommelig pris. Ifølge Forbes er hotellet knyttet til spisestedet slett ikke det verste stedet å overnatte heller.

For mer informasjon, besøk www.troisgros.fr

Cave-de-L'os-a-Moelle-250
Cave-de-L'os-a-Moelle-250

Cave de L'os a Moelle

Paris, Frankrike

Dette er antagelig den beste baren for franske viner. Tusenvis av flasker fra over hundre franske vinprodusenter er stablet langs veggene, og de koster slett ikke for mye heller. En prislapp på litt over butikkpris per flaske gjør Cave de L'os a Moelle til et obligatorisk stoppested i Paris.

ÅPNE EN VIN HJEMME I STEDET? SE UKENS ANBEFALTE

enoteca-pinchiorri-250
enoteca-pinchiorri-250

Enoteca Pinchiorri

Firenze, Italia

Bestemmer du deg for en helaften på denne italienske restauranten, er det det best du har orden i økonomien. Men selv om prisene er stive er det ikke til å komme ifra at stedet antagelig har landets største samling av italienske viner. Over 150.000 flasker skal ligge i vinkjelleren til Enoteca. Om du mot formodning skulle ha problemer med å navigere i vinkartet, har restauranten en liten arme av vinkelnere av to typer. En for italienske viner og en for utenlandske. Benvenuto.

For mer informasjon, besøk www.enotecapinchiorri.com

Palais Coburg-250
Palais Coburg-250

Palais Coburg

Wien, Østerrike

Vinkjelleren på dette hotellet i Wien er så imponerende at det arrangeres omvisninger for turister. Med et glass Dom Perignon i hånden kan du beundre 60.000 flasker av 5000 forskjellige viner. Wine Spectator har gitt kjelleren en Grand Award, og det er godt nok for oss. Er du på jakt etter en Bordeaux fra 82-årgangen, er Palais Coburg stedet for deg.

For mer informasjon, besøk www.palaiscoburg.com

The-Greenhouse
The-Greenhouse

The Greenhouse

London, England

The Greenhouse er stedet for deg som vil smake på mange forskjellige, eksklusive viner. Stedet stiller med en utvalg av 2000 kultviner, grand crus og andre dyre dråper. Og, mye er mulig å kjøpe per glass.

For mer informasjon, besøk www.greenhouserestaurant.co.uk

Heston-Blumenthal,-The-Fat-
Heston-Blumenthal,-The-Fat-

The Fat Duck

Bray, England

Hva drikker du egentlig til ristet foie gras med skummet mandelsaus og kamomille? Eller til en blomkålrisotto med sjokoladesaus? The Fat Duck vet råd. Stedet er kjent for sitt talent til å balansere mat og vin, nøye regissert av mesterkokken Heston Blumenthal.

For mer informasjon, besøk www.fatduck.co.uk

Doellerer-Inn-250
Doellerer-Inn-250

Doellerer Inn

Golling, Østerrike

Doellerer Inn eies og drives av en gruppe vinhandlere som vet hvor de skal få tak i den beste, lokale vinen. Det forteller Christopher Adur, vinkelneren på Wallse, New Yorks etter sigende beste østerriske restaurant. Adur er ikke den eneste som er imponerte over Doellerer, spisestedet kan nå smykke seg med en stjerne fra Michelin.

For mer informasjon, besøk www.doellerer.at

cellercanroca
cellercanroca

El Celler de Can Roca

Girona, Spania

El Celler de Can Roca krediteres med landets beste vinkjeller for spanske viner. Restauranten drives av to brødre, den ene kjent for sine nyskapende katalanske cousine, den andre tar seg av den svært omfattende vinlisten.

For mer informasjon, besøk www.cellercanroca.com

Varoulko-250
Varoulko-250

Varoulko

Aten, Hellas

Er du på jakt etter greske viner, er det bare en restaurant som gjelder. Kokken på Varoulko, Lefteris Lazarou, er den første grekeren som har mottat en stjerne fra Michelin. Naturligvis er ikke vinkjelleren noe dårligere, og går utmerket sammen med Varoulkos berømte sjømat.

For mer informasjon, besøk www.varoulko.gr

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien