Gå til sidens hovedinnhold

Tre nye eksklusive single malt

Skottene ønsker å dele tre nye eksklusive maltwhiskyer med oss nordboere.

(LXUS) The Glenlivet har i løpet av årets tre første måneder lanserer hele tre nye single malt varianter. The Glenlivet 18 YO, The Glenlivet Nadúrra og The Glenlivet XXV er nå tilgjengelig på Vinmonopolets. Alle tre ligger på bestillingslista.

SMAKE PÅ VERDENS DYRESTE ØL?

- Vi hadde en veldig vellykket lansering av The Glenlivet 12 YO og ønsker nå å gi nordmenn mulighet til å smake på flere varianter fra destilleriet som startet singel malt trenden i Speyside. Vi har hatt 12YO og 15YO tilgjengelig en lengre periode og observert større etterspørsel i det norske whiskymiljøet etter særpregede og spesielle singel malts som ”cask strength”. Vi ser fram till en spennende vår med forhåpentligvis mange fornøyde whiskyentusiaster, sier David Moir som er produktsjef for The Glenlivet hos den norske importøren Brand Partners.

LES OGSÅ:Stor test av single malt whiskey

The Glenlivet holder til i Speyside som siden 1800-tallet hatt ord på seg for å være det ypperste maltwhiskyområdet i Skottland.

Her er smaksnotatene fra importøren:

The Glenlivet 18 year old

The Glenlivet 18 YO har en fremtredende symfoni av konsentrert frukt og blomster duft. Det lukter modne pærer, utsøkt blanding av sjokolade og krydret appelsin med lette toner av eik. I det siste anslaget kommer det frem enkle balanserte og delikate toner av vanilje.

Vinmonopolnr: 49948
Vinmonopol pris: 465,-

Nadúrra

“Cask Strength” (tappet rett fra fatet uten filtrering) og “non Chilled Fitered” har en alkoholstyrke på 57,4 prosent. Nadúrra er lagret 16 år på førstegangs fylte ex-bourbon fat. Etter ferdig lagring tappes drikken rett på flaske. Nadúrra har en fremtredende smak av friske sommerblomster med søte krydde og lette toner av ristet eik. Det siste anslaget kjennetegnes av honningblomster ballansert med et anslag av ingefær og hasselnøtter.

Vinmonopolnr: 49950
Vinmonopol pris: 599,-

XXV

I Norge er The Glenlivet XXV den eldste permanente lanserte whiskyn i The Glenlivet porteføljen. Det er en 1980-årgång som gjennom å ha vært lagret på førstegangs fylte sherryfat i 25 år gir en mangfoldig smaksopplevelse. Flasken leveres i en solid trekasse, noe som godt illustrerer hvilket håndverk som ligger bak hele produksjonen. XXV har en aroma som kjennetegnes ved frukt og krydder, tørkede blomster, ingefær og kanel og i siste anslaget kjennes muskat og ristet eksotisk frukt.

Vinmonopolnr: 49949
Vinmonopol pris: 879,-