Det er flere dyrearter i verden som er utrydningstruet, men noen har vi allerede klart å kvitte oss med.

Under får du en liten oversikt over noen av dyreartene vi mennesker har vært direkte skyld i utrydningen til.

Den tasmanske tigeren - Thylacine

Dette dyret som levde i Australia og Tasmania ble utryddet av mennesker som mente det var en trussel mot sauer og andre gårdsdyr. Den siste tasmanske tigeren døde i fangenskap i 1936.

Arten levde på den australske øya fram til rundt for 2000 år siden, men menenskenes inntog var med på at arten nærmest ble utryddet. Arten overlevde likevel på Tasmania, men etter at først Van Diemen-selskapet og senere også regjeringen på Tasmania utlovde dusør for hver døde fra rundt 1830 til 1909 ble det nærmest ingen igjen.

De eneste levende bildene man har av tasmanske tigere kan du se under:

HTML EMBED

Dodo-fuglen

Denne vingeløse fuglen levde på øya Mauritius. Den siste ble utryddet i 1681 etter å ha først blitt oppdaget av nederlandske seilere i 1598. I løpet av de 83 årene var den et lett bytte for mat.

Kaspisk tiger

Denne tigeren levde i Iran, Iraq, Afghanistan, Turkey, Mongolia, Kazakhstan, Caucasus, Tajikistan, Turkmenistan and Uzbekistan, og ble jaktet på til utryddelse av vestlige jegere. Den siste tigeren døde en gang tidlig på 1970-tallet.

Hydrodamalis gigas - Stellars sjøku

Dette dyret ble oppdaget av en russisk ekspedisjon i 1741. Det store sjødyret var ekstremt kjøttfullt, og ble jaktet på til utryddelse i løpet av få år. 27 år etter oppdagelsen var dyret borte fra jordens overflate.

Bubal

Denne antilopen levde i Nord-Afrika og i Midt-Østen, og ble utryddet av europeiske jegere tidlig på 1900-tallet. Den siste ble skutt en gang mellom 1945 og 1954.

Javatigeren

Denne tigeren levde på øya Java, og ble forgiftet og jaktet på av mennesker slik at den ble utryddet tidlig på 70-tallet. Den siste observasjonen av en slik tiger ble gjort i 1972.

Zanzibar-leoparden

Denne leoparden ble utryddet tidlig på 1990-tallet etter at det gikk rykter i landsbyene om at dyrene var heksedyr.

Dyr som snart er utryddet

Amur-leoparden: Denne lever i dag nordøst i Kina og øst i Russland, men fordi det er stor jakt på den samt at man bruker dyret til medisin er det veldig få igjen.

Det svarte nesehornet: Rundt 96 prosent av alle dyrene i arten ble drept mellom 1970 og 1992. Det foretas fortsatt stor illegal jakt på dyret.

Red Wolf: Denne ulven var erklært utryddet, men takket være at man klarte å få 17 ulver i fangenskap til å formere seg er det nå 100 innenfor arten. Ulven lever i North Carolina i USA.

Og, det er kun rundt 3200 tigre igjen i verden.

Mer fra Nettavisen: