Vi kjenner alle en som er redd for hai hver gang de tar seg et bad. Dette enten de befinner seg i Karibien eller Oslofjorden.

Frykten er der uansett.

Med odds på 1 til 11,5 millioner er sjansen for å bli angrepet av hai heldigvis minimal. Faktisk er det farligere å grave et hull i sanden, men det er en helt annen problemstilling.

Men selv om man ofte tenker at man må passe seg for de store dyrene her i verden - som bjørn, tiger og flodhest - er det faktisk flust av små dyr som er minst like dødelige.

Buzzfeed har rotet fram noen av dem.

Dersom du skal skal til Australia, Afrika eller Sør-Afrika de neste ukene, kan det kanskje være lurt å være oppmerksom på disse skapningene.

Red Harvest-maur

Ikke la Red Harvest-maurens størrelse på 0,5 centimeter lure deg. Mauren har den dødeligste giften i insektverden.

Det blir ikke bedre av at de som oftest angriper i flokk.

Red Harvest-mauren finner du i sørvestlige deler av USA.

Irukandji-manet

Denne dødelige maneten finner du i Australias farvann. Irukandji-maneten er bare 2,5 centimeter i diameter, men er allikevel noe av det farligste som driver rundt i havet.

Til tross for en størrelse med et knappenålshode, kan giften ta livet av en voksen mann.

Den marginale størrelsen på maneten har ingen ting å si, for tentaklene kan være opp til én meter lange!

Blir man stukket, vil man oppleve symptomer som oppkast, hodepine, økt hjerterytme og høyt blodtrykk. Manetes gift er hundre ganger sterkere enn en kobraslanges og tusen ganger sterkere enn giften til en tarantella (også kjent som Fugleedderkopp på norsk).

Death Stalker-skorpion


Om neste feriedestinasjon er er Afrika, burde du se opp for denne krabaten i skoene dine.

Dennes gift er en dødelig cocktail av forskjelig typer gifter som påvirker nervesystemet. Blir du stukket, vil du kunne oppleve store smerter og kramper, samt lammelse.

Blåringet-blekksprut

I havet er det ikke bare hai og farlige maneter du burde se opp for. En Blåringet-blekkspruts gift er nemlig sterk nok til å penetrere en våtdrakt og gi offeret en dødelig dose med gift.

En dose med gift er sterk nok til å ta livet av 26 mennesker.

Geographic Cone-sneglen

Ikke overraskende er Geographic Cone-sneglen å finne i Australia - noe som ser ut til å være en fellesnevner for de fleste av planetes giftigste dyr.

Sneglen har en «lanse» fylt med en miks av forskjellige giftstoffer. Blir du stukket vil kroppen gjøre alt for å få skilt ut giften, og da snakker vi om ut fra hvert eneste hull du har å by på.

Golden poison frog

I Colombia eksisterer det en gul frosk som er ekstremt dødelig.

Frosken biter ikke, så giften er lagret i hudkjertler. En berøring kan bety hjertesvikt og død.

Så langt har man ikke klart å finne en motgift til den gylne giftfrosken, og ironisk nok ser det ut til at de eneste som er immune mot giften er frosken selv.

Lonomia-larven

Lonomia-larven har kallenavnet «snikmorderlarven», og ikke uten grunn.

Mang en brasilianer har sovnet ved et tre og vært uheldig og lent seg på denne larven, som gjerne sitter på stammen.

Gifttaggene på ryggen trenger igjennom huden og hindrer blodet i kroppen å samle seg. Dette fører til slutt til at kroppen svulmer opp på grunn av alt blodet.

Giften hindrer også celler i kroppen til å slå seg sammen, noe som gjør at de lekker.

Så vær forsiktig med hvor du sovner.

Mygg

Det er ingen tvil om at en av verdens mest dødeligste skapnigner er myggen. Myggen antas å ha drept flere mennesker enn alle verdens kriger til sammen.

Smittebærer av alt fra malaria til denguefeber, er det ikke rart at myggen er ekstremt forhatt over hele verden.