(Nordstrands Blad) Felles på topp for både hunder og katter troner navnet Luna som fjorårets mest populære navn for hunndyr. Simba er hannkattenes konge, mens Milo ifølge statistikken er like populært på hannhunder som til ull.

Det er dyreforsikringsselskapet Agria som har samlet inn fjorårets mest populære dyrenavn. Flere av navnene har beholdt samme høye status som året før, mens nykommere som Alfred og Gandalf gjorde sine inntog i 2022.

Landet på Salto

Salto finner vi ikke på topplisten, men derimot på Sæter torg. Han kommer gående med nyklipte klør gjennom snøen sammen med matmor Merete Berge.

– Han heter Salto fordi vi fikk tips om at hundre som skal jakte burde hete noe med «s» i navnet. Akkurat hvorfor vet jeg ikke, det skulle du spurt mannen min om, forklarer Berge.

Hun forteller at de vurderte flere av navnene på topp 20 listen da 19 måneder gamle Salto fikk navnet sitt.

– Yngstemann ville at han skulle hete Simba. Rambo var også et alternativ, men det ble Salto til slutt. Det var det som appellerte mest til oss, forteller hun.

Les også: Klara måtte avlive den drektige hesten Cornetta på nyttårsaften: – Et mareritt

Journalist-hundene

Blant de firbeinte medlemmene som tilhører Nordstrands Blads journalister finner vi flere av toppliste-navnene.

En pomeranian kalt Lily, bostonterrieren Louie og gordonsetteren Bella har alle navn man finner på topp 20 listene. Lily vel å merke på kattenes toppliste.

Welsh terrieren Walter er den eneste av de fire som har et noe mer unikt navn, mens tidligere redaktør Kristin Stoltenberg har valgt populære Molly og Nala til sine dachser.

Topplistene

Forsikringsselskapet Agria har samlet inn de mest populære dyrenavnene i Norge. Listene baserer seg på dyr født i 2022 som er forsikret hos dem. Både rasedyr og blandinger er med.