HTML EMBED

(SIDE2): Det er ikke lett å vite hvem som er ens fiender i en dyrepark full av dyr.

De ett år gamle geitekillingene Maria og Magdalena er i alle fall i god tro når de nærmer seg de store løvene.

- Kikker etter frokosten sin
Det er i TV2-serien «Dyrepasserne» vi får se det spennende møte mellom geitekillingene og dyrenes konge. TV-serien viser livet i kulissene til Kristiansand Dyrepark og vi får følge både dyrene samt får et innblikk i hvordan det er å jobbe på den populære turistattraksjonen.

Når serien starter har dyreparken startet forberedelsene til våren.

Tore, som er dyretrener i parken, har tatt med et par av geitekillingene ut for å trene på noen triks. På veien passerer de løveinnhegningen, og det er da geitekillingene får seg sitt livs sjokk.

- Nå kikker de etter frokosten sin. Nå er de veldig giret, veldig på hogget, forklarer Tore om løvene, som en etter en nærmer seg den delen av innhegningen som er vendt mot der killingene befinner seg.

Tore prøver å oppmuntre de to killingene til å nærme seg de store kattedyrene, vel vitende om at rovdyrene er trygt plassert bak en gjennomsiktig vegg.

- Har du sett den fine løven der? spør han den ene geitekillingen.

- Livredd for livet
Geitekillingene på sin side adlyder treneren sin, og ser ikke ut til å være det minste bekymret over å oppholde seg så nær de store beistene.

- De har ikke noe negativ forbindelse med løver, men det er klart hadde de fått en «touch» av den kloa der så hadde de ikke vært livredde for resten av livet. Men de vet jo ikke noe bedre, forklarer Tore.

Plutselig smeller det derimot i den gjennomsiktige veggen, og geitekillingen skvetter til.

Heldigvis går det bra, for både dyrepasser og geitekillinger befinner seg på den andre siden av veggen.

Ellers i programmet får man blant annet møte den hissige tiuren Saddam, en gaupen ved navn Dusk, som ikke nøler med å verken klore eller bite, samt noen alligatorer og krokodiller som må flytte ut av hjemmet sitt.

«Dyrepasserne» ser du på TV2 fredager kl. 19:30.