Gå til sidens hovedinnhold

Dyrere arbeidskraft

Bygg og anleggskostnadene steg med to prosent

Indeksen for totale arbeidskraftkostnader i bygge- og anleggsbransjen økte to prosent i andre kvartal i år. Til sammenligning var økningen i samme kvartal i fjor på en prosent, ifølge Statistisk sentralbyrå.

NA24 - din næringslivsavis

I varehandel og i kraftforsyning steg de totale arbeidskraftskostnadene med henholdsvis 3,5 prosent og 2,3 prosent i andre. kvartal i år, mot 1,3 og 2,1 prosent i 2. kvartal i fjor.

Høyest var de totale arbeidskraftskostnadene på 164,4 kroner innen Industri.

Olje- og gassutvinning- og bergverksdrift hadde en gjennomsnittskostnad på 149,2 kroner pr. betalte time gjennom året. Industrien hadde kostnader på 145,4 kroner mens bygge og annlegsdrift lå på 144,3 kroner pr. time.

Samferdsel hadde et gjennomsnitt på 135,6, varehandel på 141,5 og forretningsmessig- tjenesteyting og eiendomsdrift hadde kostnader på 141 kroner.

Norge har de høyeste gjennomsnittlige arbeidskraftskostnadene på 145,1 kroner, sammenlignet med Sverige med 130,2 kroner og Finland med 135,9 kroner.

Betalt time er antallet timer som er avtalt arbeidet samt alle betalte overtidstimer, til forskjell fra antall timer som faktisk er arbeidet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken