Når verdens rikeste skiller seg, er det ikke småpenger som det handler om i rettssalene.

SE BILDEKARUSELL NEDERST I SAKEN

Noen skilles riktignok i fred og fordragelighet, men det gjør det ikke nødvendigvis til en rimelig affære.

CNBC News har sett på de 15 dyreste skilsmissene i historien.

Styrtrike kjendiser
Listen består av kjendiser fra en rekke bransjer. Her er skuespillere, foretningsmenn og idrettsstjerner. Men det er utelukkende menn som er de mest formuende, og som må punge ut til sine eks-koner.

I enkelte tilfeller blir formuen delt likt mellom ektefellene, men som regel må kona nøye seg med langt mindre enn halv parten.

Men det betyr kanskje ikke så mye når den dårligst betalte ekskona - golfesset Greg Normans eks, Laura Andrassy - kunne putte i størrelsesorden 600 millioner kroner i lomma.

Den dyreste skilsmissen i historien er det mediemogulen Rupert Murdoch og ekskona Anna som sto for. Anna fikk med seg 10 milliarder kroner da de gikk fra hverandre i 1999.

Spektakulære Gibson
Den mest celebre skilsmissen sto trolig Hollywood-kjekkas og filskuespiller Mel Gibson for da han skilte lag med kona Robyn i 2011. Det var en svært turbulent affære,som endte med at Robyn fikk med seg 2,5 milliarder kroner. Det holdt til en femteplass på listen.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Skilsmissen som imidertid holdt rekorden lengst, var den mellom den legendariske våpenhandleren Adnan Khashoggi og kona Soraya. Prosessen startet i 1974. Men ikke før i 1982 fikk kona ut rekordsummen på 5,2 milliarder kroner. Den rekorden sto helt til 2009, da Bernie Ecclestone skilte seg fra kona Slavica.

SE BILDER NEDENFOR: (To skilsmisser har ikke kommet med i bildekarusellen nederst - simpelthen fordi vi mangler bildene):

Nr. 4 - Den Seattle-baserte forretningsmann og grunnleggeren av McCaw Cellular, Craig McCaw og hans kone Wendy skilte seg i 1998, bare noen få år etter at de hadde solgt selskapet sitt telegiganten AT&T for rundt 70 milliarder kroner. Wendy fikk mesteparten av sine 2,75 milliarder kroner i forma av Nextel-aksjer. Disse brukte hun til å kjøpe Santa-Barbara News-Press fra New York Times. Etter hvert dukket Wendy opp på Forbes liste over de 400 rikeste amerikanerne.

Nr 9 - I 2003 ville Michael Polskys kone, Maya Polsky, ha skilsmisse. Hun fikk 1,1 milliarder kroner. Polsky, som grunnla og ledet det Chicago-baserte vindenergiselskapet Invenergy LLC, hadde en anslått formue på 2,2 milliarder kroner. Kona stakk av med halvparten. Paret giftet seg i 1975 i Ukraina, flyttet til USA i 1976 med bare noen tusenlapper i formue.

5224