I disse dager mottar nordmenn invitasjon om å aktivere e-postkonto via Facebook. Facebook lanserte tjenesten sent i 2010, og annonserte samtidig at den ville rulles ut gradvis i de forskjellige områdene.

Dersom du oppgraderer meldingsfunksjonaliteten i Facebook får du en egen @facebook-adresse, som ditt.navn@facebook.com.

Du kan også velge å skrive inn noe helt annet foran @facebook.com.

Motta ekstern e-post

Den umiddelbare oppsiden ved å aktivere Facebook-e-post er naturligvis at du kan motta fra og sende meldinger til eksterne adresser. Meldinger fra personer du er venner med på Facebook, og som har registrert den eksterne e-postadressen sin, vil havne i innboksen «Meldinger», mens alle andre meldinger havner i undermappen «Annet».

Du kan dessuten sende vedlegg som bilder og videoer både fra og til Facebook-profilen din.

Fungerer helt greit

Vi har testet funksjonaliteten litt, og det fungerer helt ok. Prosessen med å velge seg en adresse er rask og smertefri. I enkelte områder er det mulig å sende tekstmeldinger fra en mobil til Facebook-profilen, men dette er ikke aktivert i Norge ennå, så du kan hoppe over det steget.

En irriterende ting er at du ikke kan skrive et emne når du sender mail fra Facebook-kontoen din. Mottakerne ser bare «Conversation with ...» i emnefeltet på e-posten, og vi kan lett forestille oss at det blir forvirrende å holde oversikt over meldinger dersom e-post i Facebook skulle bli populært. På en annen side er det en enkel sak å fikse for Zuckerbergs team.

Flere spørsmål? Sjekk ut Facebooks hjelpesenter.