Gå til sidens hovedinnhold

Kaster kortene i E24

Nå blir økonominettstedet heleid av VG.

Aftenposten og VG Multimedia er enige om at VG Multimedia blir eneeier av Norges største økonominettsted, E24. Dermed kaster Aftenposten kortene i selskapet, som de dro i gang i Norge. E24 ble lansert i april 2005, og har til nå vært et joint venture mellom Aftenposten og VG Multimedia. Overtagelsen skjer ved at VG Multimedia overtar Aftenpostens eierandel på 60 prosent.

Endringen på eiersiden kommer etter at Aftenposten i vinter satset på en egen seksjon for økonomistoff på nett og søkte etter egne journalister i forbindelse med denne.

Økonomi er viktig
I en melding påpekes det at økonomi er en viktig satsing for VG. Schibsted-selskapet eier allerede Dine Penger.


- Økonomi har blitt et vesentlig stoffområde for VG Nett, og vi ser fram til å kunne styrke oss ytterligere innenfor dette segmentet. I tillegg ser vi muligheten til å styrke både E24 og oss selv overfor annonsemarkedet, ved at vi i større grad utnytter synergieffekter oss i mellom, sier administrerende direktør i VG Multimedia AS, Jo Christian Oterhals.

Konsernsjef i Media Norge, Didrik Munch, sier at flere løsninger er blitt diskutert. - Etter en del overveininger kom vi til at det beste for E24 var at en eier tok fullstendig eierskap, skriver Didrik Munch, konsernsjef i Media Norge i meldingen.

Didrik Munch, konsernsjef i Media Norge og styreleder i Aftenposten, sier at det ikke foreligger noen planer om å opprette en egen økonominettside for Media Norge-avisene. De andre Media Norge-avisene, Fædrelandsvennen, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende, hadde opprinnelig deleierskap i NA24, men det ble avsluttet i fjor. Det har vært spørsmål om å hvorvidt de andre regionsavisene skulle inn på eiersiden i E24, men nå ser det altså ut som løsningen heller ble at Aftenposten går ut.

Flytter ut fra Aftenposten
E24 vil også etter overtagelsen være organisert som eget selskap og som egen merkevare, med egen ansvarlig redaktør, redaksjon og administrasjon. Aftenposten og VG Multimedia vil samarbeide om å sørge for en myk overgang hva innhold og trafikkdriving angår. Så snart det er praktisk mulig vil E24 samlokaliseres med resten av VGs virksomheter i Akersgaten 55.

E24 har et samarbeid om stoffutveksling med VG og Aftenposten. Dette samarbeidet har ikke vært en del av forhandlingene om eierandelen i E24, opplyses det.

Reklame

Dette må du vite om årets Formel 1-sesong

Kommentarer til denne saken