Gå til sidens hovedinnhold

Her får du verdens dyreste lunsj

Noen lunsjer koster mer enn andre. Hva sier du til 300.000 kroner?

Muligens kan man mene at en meny på McDonalds begynner å bli smådyr her i Norge når den snart når hundrelappen. Samtidig er det ingenting sammenlignet med å skaffe seg en lunsj på Eagle Ski Club i Gstaad i Sveits.

Ikke det at menyen i seg selv er alt for dyr. En pastarett kan bli din for rundt 400 kroner, som man selvfølgelig kan argumentere for at er dyrt nok, men skal du i det hele tatt få lov til å komme innenfor dørene må du ut med nærmere 300 000 kroner i medlemsavgift.

The Eagle, som restauranten kalles, er en privat restaurant på toppen av et privat fjell, Wasserngrat, som har en privat skiheis. Alt dette i den relativt vakre byen, Gstaad (klikk her for å se byens offisielle side). Landsbyen har omtrent 2500 innbyggere og ligger 1050 meter over havet. Den har i mange tiår tilegnet seg svært mange kjendiser, og blant annet Roger Moore, Grace Kelly og Roman Polanski har bodd/bor der.

Likevel, vil du spise en lunsj på Eagle Ski Club, så vil det uansett ta litt tid. Ventetiden for medlemsskap er på rundt tre år. Totalt er det i dag 865 medlemmer, hvorav 276 har «ferie» fra sitt medlemsskap (finanskrisen?). Så kanskje det er lettere å smiske seg inn på noen av medlemmene som i dag finnes i klubben?

Den første presidenten i klubben var Earl of Warwick, og senere Vicomte Charles Benoit d'Azy. Senere har Prins Nicolas Romanov vært president i klubben og Grev Edward Decazes. Den nåvørende presidenten er Urs W. Hodler.

Ønsker du å se bilder av presidenten, hans kone og selve klubbhuset kan du kikke på dette marsnummeret av Gstaad Life.

Trøsten får være, skulle du klare å bli medlem, at du vil treffe såpass mye blått blod og rike mennesker at det er mulig de kan sponse sjampisen til lunsjen.

Kommentarer til denne saken