(SIDE2): En ny undersøkelse viser at seks av ti av oss å skru av lyset når vi har oss.

Det er Durex som har fått gjennomført undersøkelsen i anledning Earth Hour - som finner sted mellom klokken 20.30 og 21.30 lørdag kveld - og som er en oppfordring til alle om å skru av all elektronikkk, for å ta vare på jordkloden.

Noen foretrekker å ha det helt mørkt under sex, andre tenner stearinlys - men badet i elektrisk lys vil de fleste av oss helst ikke altså. Durex oppfordrer derfor folk til å benytte den mørklagte timen, og oppfordrer gjennom sitt ”Turn Off to Turn On” nordmenn til å ha sex med hverandre lørdag kveld.

LES også: - Alle bør slå av lyset

62 prosent av nordmenn har også svart at de har planer om å skru av lyset den gjeldende Earth Hour-timen - og 12 prosent sier de kommer til å benytte seg av den til å ha sex.

- Vår visjon er å inspirere til sikker sex og samtidig hjelpe par å komme nærmere hverandre. Med vårt globale initiativ ”Turn Off to Turn On” håper vi å kunne oppmuntre alle på lørdag til å slå av både lyset, nettbrett og mobiltelefoner i en time og i steder slå på gløden i soverommet, sier Line Holmelund, Nordisk Brand Manager for Durex.

Hun mener elektroniske duppeditter er med på å ødelegge for det som burde skje i senga - og ber folk benyttet anledningen til å lære seg å skrua av og finne hverandre i mørket.

- For de nesten 21 prosent av nordmenn som helst bare venter på at strømme skal komme tilbake under et strømbrudd håper vi å kunne inspirere de til å tenke nytt. Under Earth Hour kan man helt enkelt prøve å oppleve et strømbrudd med litt mer elektrisk lidenskap. Forhåpentligvis kan det kanskje være starten på en ny vane! sier Holmelund.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!