Gå til sidens hovedinnhold

ECB ser ingen grunn til å hvile

Den europeiske sentralbanken mener den økonomiske situasjonen i Europa fortsatt er sårbar.

Regjeringene i euro-landene har den senere tid gjort store skritt i retning av å stabilisere den finansielle situasjonen i Europa. Men, det er langt frem til det punktet hvor de kan klappe seg selv på skulderen og slappe av, advarer den europeiske sentralbanken i sin gjennomgang av den finansielle stabiliteten i eurosonen, skriver epn.dk.

Den europeiske sentralbanken mener fortsatt den økonomiske og finansielle situasjonen er sårbar. Hovedbekymringen er balansen mellom statsgjeld-problemer og den økonomiske utviklingen i de perifere delene av eurosonen.

Sentralbanken er spesielt bekymret for at makroøkonomene er blitt sann-drømte. For hvis deres konsensus blir virkelighet, ligger det an til en meget begrenset vekst i eurolandene. Og med manglende vekst vil de finansielle sektorene slite med å komme tilbake til tidligere nivåer.

- Totalt sett var de tiltakene som eurosonens regjeringer gjennomførte i 2010 viktige for at den finansielle sektoren skulle gjenvinne sin tillit. Men sett i lys av potensialet for kommende negativ feedback for svake offentlige finanser og sårbare finansielle, er det lite tid til å skryte av seg selv, skriver den europeiske sentralbanken i rapporten Financial Stability Review.

Les flere saker på NA24

Kommentarer til denne saken