Gå til sidens hovedinnhold

Edda tjente 222 millioner

Stabilt gode tall fra Edda Media.

Edda Media fikk i 2011 et driftsresultat (EBITDA) på 222 millioner kroner og gikk dermed ut av året med en brutto driftsmargin på 10,3 prosent. Konsernet har stabile annonseinntekter og opplagsinntekter, og den digitale virksomheten blir stadig viktigere for konsernets økonomi, viser tall som onsdag ble lagt fram for Edda Media.

Digitale annonser vokser
Edda Medias annonseinntekter endte på samme nivå som i 2010, men fordelingen mellom papir og nett har endret seg. Mens papirannonseringen ble redusert med 3,5 prosent i 2011, vokste de digitale annonseinntektene med hele 24,3 prosent. Ved utgangen av 2011 var den digitale andelen av annonseinntektene for konsernet som helhet på 21 prosent og på 13,4 prosent for de lokale mediehusene.

- Vi er samlet sett fornøyd med resultatet for 2011. Annonsemarkedet har vært labilt og vi fikk et tilbakeslag i papirmarkedet de siste månedene av 2011, spesielt hos nasjonale annonsører. Men vi har klart å videreføre det gode resultatnivået fra 2010 gjennom digital vekst og stram kostnadsstyring, sier konsernsjef Karl Gunnar Opdal i en kommentar om tallene.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Sterk digital vekst
Den sterke digitale veksten gir seg også utslag i form av solid trafikkvekst på nettet og en merkbar økning i antall daglige digitale brukere. Samtidig rammes Edda av reduserte avisopplag og tilbakegang i antall avislesere. I 2011 mistet Edda Medias aviser 10.911 abonnenter og gikk tilbake med 25.000 daglige lesere. Opplagsinntektene holdt seg imidlertid på samme nivå som i 2010.

- Vi gleder oss over at vi samlet sett for papir og nett fortsatt når fram til like mange mennesker som tidligere, men vi er ikke fornøyd med opplagsutviklingen vår. Vi vil derfor satse enda sterkere på å levere papiraviser av høy kvalitet og med relevant innhold for våre lesere, sier Opdal i meldingen.

- Samtidig skal våre digitale ambisjoner fortsatt være høye. Vi skal tilby noe til alle, uansett om de vil ha papiravisen levert hjem på frokostbordet, foretrekker å lese lokale nyheter på nett, via mobil eller leserbrett, legger han til.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken