Gå til sidens hovedinnhold

Ny rekord i boligprisene

Boligprisene steg 1,3 prosent i mars. Det går mot en het vår.

Boligprisene har omsider nådd en ny toppnotering. Men nå kommer selgerne på banen, tror meglerne.

Boligpristallene ble lagt frem fredag på en pressekonferanse i regi av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) .

SELGE HUSET? Finn megler

Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1 prosent. Det betyr at prisoppgangen var kraftigere enn det som er normalt i mars.

  • Prisene på leiligheter steg 1 prosent.
  • Rekkehus og tomannsboliger steg 0,1 prosent
  • Eneboliger viste en oppgang på 3,1 prosent.

Boligprisene er nå 9,5 prosent høyere enn for ett år siden. Prisen er nå 13,2 prosent høyere enn i den forrige toppmåneden i august 2007. Også korrigert for inflasjonen er prisene i mars høyere enn i 2007. Dermed er det ny rekord for boligprisene.

Ikke bekymret
Til tross for den kraftige stigningen, er meglerne ikke så bekymret for en boligboble nå, som de var for noen måneder siden.

- Vi har fått den kraftige prisøkningen som vi fryktet. Prisene har steget mer enn de burde. Men ser vi fremover, så er vi ikke så bekymret lenger. Vi tror prisene nå vil flate ut, sier NEF-leder Christian Dreyer til Nettavisen.

Flere vil selge
Han begrunner dette med at det nå kommer mange nye boliger ut for salg, og at dette vil bidra til å bringe markedet mer i balanse. Det kommer også en del nye prosjekter ut på markedet før sommeren som bidrar til å øke tilbudet.

- Vi merker nå en betydelig oppdragstilgang - flere selgere er på banen, sier Dreyer.

Prisene på borettslagsleiligheter hos Garanti-kjeden steg 1,7 prosent. Obos derimot, opplevde en litt overraksende nedgang i mars.

Prisfall for Obos
Obos-prisene falt med én prosent. .

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for omsatte boliger i Obos-tilknyttede borettlsag var 35.178 kroner i mars.

– Dette er en ventet korreksjon etter to måneder med kraftig oppgang. Hittil i år har prisene steget med 6,4 prosent, sier konsernsjef Martin Mæland en kommentar.

I mars ble det omsatt 645 Obos-boliger, mot 508 i februar og 539 i mars.

Boligprisstatistikken legges frem hver måned av NEF og EFF. Tallene er bearbeidet av analyseselskapet Econ Pöyry, og baserer seg utelukkende på de boligene som ligger til salgs på nettstedet Finn.no.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:
Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Kommentarer til denne saken