RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er formelen på jobbsuksess


Hvis målet er å bli rik, så bør det skje før man fyller 45. Hvis ikke kan du like gjerne slutte å forsøke. /Foto: iStockphoto.com
Hvis målet er å bli rik, så bør det skje før man fyller 45. Hvis ikke kan du like gjerne slutte å forsøke. /Foto: iStockphoto.com
Sist oppdatert:
Jakt på jobbsuksessen før det blir for sent.

Har du ikke lykkes med å bli rik når du runder 45 år, kan du like gjerne gi opp, skriver Business Insider.

En omfattende studie utført av økonomer i den amerikanske sentralbanken Federal Reserve viser at mesteparten av den personlige lønnsveksten skjer i de ti første årene i arbeidslivet, typisk mens man er mellom 25 og 35 år. 

Økonomene har studert lønnsutviklingen for fem millioner personer over en periode på 40 år. Studien viser nettopp at etter fylte 45 er det veldig liten sjanse til å oppnå et solid lønnshopp. De 90 prosentene som tjener minst opplever til og med en reallønnsnedgang. 

Ta saken i egne hender

Skal vi tro denne studien, er for mange løpet kjørt. Det finnes likevel lys i tunnelen.

Tjenesten Minstilling.no gir deg svaret på hvor mye du burde tjene i din nåværende stilling. Her kan du sjekke hvordan du ligger an i forhold til andre i din yrkesgruppe. 

Hvordan fungerer dette?

Minstilling.no gir deg svar på om du tjener mer eller mindre enn andre personer med samme profil som deg selv. Du får lønnstatistikk basert på yrke, hvor du bor, alder, sektor m.m. Du kan også se hva andre på din avdeling tjener (forutsetter at det er minst 5 profiler). Dette er helt gratis.

Dersom din egen lønn ligger under dette kan du vurdere å ta det opp med sjefen din og kanskje be om lønnsøkning. Alternativt kan du se hvor mye du kan forvente å gå opp i lønn dersom du flytter til et annet sted, eller bytter sektor.

Registrer deg på MinStilling.no- det kan lønne seg!

Skal du bytte jobb? Se lønnsstatistikk og kjøp en rapport til 100 kroner som viser hva ansatte mener om å jobbe der. Slik får du vite hva ansatte der gir i karakter på arbeidsoppgaver, trivsel osv. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere