*Nettavisen* Nyheter.

Selskap på taket av Oslo

Oslo har mange steder hvor du kan nyte utsikten bare noen etasjer opp fra bakkeplan i sentrum av Oslo eller i høyden utenfor.

20.05.16 09:22

Vil du ha noe urbant og midt nede i byen, eller litt roligere omgivelser i utkanten og få panoramautsikt over hele Oslo? En flott utsikt kan gi en unik ramme for en sommerfest eller et selskap. Conferencesaver, nettstedet som gir oversikt over alt du trenger for møter, arrangement og event, har valgt ut 13 steder det er verdt å se nærmere på hvis du skal arrangere for et selskap, event, møte eller et hyggelig treff.

Klikk på bildet for å forstørre.

1. Q-lounge på First Hotel Grims Grenka

Q Longe har siden Grims Grenka åpnet, vært et populært sted for de som ønsker å nyte den urbane lounge-følelsen. Her kan du slenge deg ned på en av sofaene, eller nye utsikten over takene i sentrum. Hele eller deler av terrassen kan også leies for private arrangement. Sjekk ut bilder og detaljer her!

Klikk på bildet for å forstørre.


2. Grand Hotel Hotel på Karl Johan - nytt

Hotellet byr på 2 muligheter som fremstår i ny drakt. På selveste 17.mai åpnet Eight, deres nye takterrasse bar i 8.etasje (derav navnet). Den er hvor Etoile lå tidligere, men fremstår som helt ny. De vil fokusere på drinker og småretter. Dersom dere vil å ha noe helt for dere selv, kan dere leie en ny suite med kjempestor terrasse som vil hete Grand Penthouse Terrace. Den erstatter den tidligere Christian Radich-suiten. Begge steder byr på flott utsikt over sentrum rundt Karl Johan. Sjekk ut bilder og detaljer her!

Klikk på bildet for å forstørre.

3. The Thief

Hotellet har fått mye annerkjennelse i media, og tilbyr en flott takterrasse med utsikt, bar og mat i form av moderne klassikere og grillretter. Det mange ikke vet er at taket har en takterrasse til som er mulig å leie til selskap eller arrangement. Denne terrassen ligger på andre siden av taket, utenfor hotellets største møterom, og har en kapasitet for inntil 170 personer. Sjekk ut bilder og detaljer her!

Klikk på bildet for å forstørre.

4. Taket Steen & Strøm - nytt

Stedet er helt nytt, og har kapasistet til store arrangement og event både inne og ute. De kan ta inntil 800 personer inne, og inntil 350 ute. Takterrassen lanseres som en ”rooftop garden” med mye beplantning. De satser også sterkt på mat med en kjøkkensjef som har deltatt i Bocouse d’Our. Det vil også være mulig å bruke terrassen på vinterstid. Sjekk ut bilder og detaljer her!

Klikk på bildet for å forstørre.

5. Festningen
Restauranten har fått mye god kritikk, og her sitter man oppe på kanten av Akershus festning med flott utsikt over Oslofjorden, Aker brygge og Rådhusplassen. Her kan man nyte solnedgangen med fantastisk mat. De har 300 sitteplasser på uteserveringen blant unike historiske omgivelser. Sjekk ut bilder og detaljer her!

Klikk på bildet for å forstørre.

6. Ekebergrestauranten
Dette ikoniske stedet ligger grønt og fint til med flott utsikt over Oslo. Her kan man kombinere god mat med flott utsikt på terrassen ute, i restauranten eller benytte en av deres møte- og selskapslokaler. Sjekk ut bilder og detaljer her!

Klikk på bildet for å forstørre.

7. Radisson BLU Scandinavia – taket

Hotellets private takterrasse ligger i tredje etasje, midt i hjertet av Oslo, bare et steinkast fra slottet og Nationaltheatret stasjon. Her kan det fra slutten av mai og ut august rigges til med storslått telt med muligheter for bespisning, scene, underholdning, dekorasjon og mer. Dette er ikke et tak med utsikt, men et annerledes sted for en sommerfest med plass for opp til 300 personer. Snart åpner en totalrenovert Summit bar i 21 etasje igjen også! Sjekk ut bilder og detaljer her!

Klikk på bildet for å forstørre.

8. Stratos

Stratos ligger på toppen av Folketeaterbygget ved Youngstorget midt i Oslo, og tilbyr takterrasse, selskaps- og konferanselokaler. På sommerstid har de sommeråpent med servering fra drikke fra baren sammen med barsnacks, dj’s, live underholdning og andre overraskelser. De byr på gode muligheter for selskap, møter og konferanser. Sjekk ut bilder og detaljer her!

Klikk på bildet for å forstørre.

9. BAR Vulkan

Rett ved siden av Mathallen har BAR Vulkan sin restaurant. På sommerstid holder de taket åpent med fullt kjøkken, egen bar, og bespisning for inntil 250 personer. Taket kan deles i flere enheter, og har utsikt over hele Oslo. Sjekk ut bilder og detaljer her!

Klikk på bildet for å forstørre.

10. Grefsenkollen

Har sitter dere nær naturen med utsikt over hele Oslo og Oslofjorden, men samtidig ikke langt unna byen. De har 4 forskjellige rom som passer for møter og selskap av alle størrelser. De leier også ut hele Grefsenkollen. De har en stor terrasse med mulighet for å nyte friluft når vær og temperaturer tillater det. Sjekk ut bilder og detaljer her!

Klikk på bildet for å forstørre.

11. Radisson BLU Plaza

Kanskje ikke det beste stedet for et lite sommerarrangement, men verdt å notere seg for en senere anledning. Her kan en liten gruppe sitte på toppen av hotellet i Oslo-Suiten i 35 etasje med panoramautsikt over hele Oslo. Skal du ha et møte, har de 6 møterom med plass til 2100 personer i 33 etasje også! Sjekk ut bilder og detaljer her!

Klikk på bildet for å forstørre.

12. Olympen

Restaurant Olympen, Lompa eller østkantens storstue som de også kaller seg holder til på Grønland. De ”nyåpnet” sin takterrasse rett utenfor baren Pigalle. Kjøkkenet serverer kjøtt- og fiskeretter inspirert av Sør-Amerika. Med coctailbar og stort øl-utvalg slipper man å gå tørst derfra. Sjekk ut bilder og detaljer her!

Klikk på bildet for å forstørre.

13. Nodee Sky - Høsten 2016

Høsten 2016 åpner Nodee to steder på Barcode i Bjørvika. Hovedrestauranten Nodee Bacode ligger på gateplan med robotagrill, 130 sitteplasser og spennende interiør. Vil du komme litt høyere opp kan du ta glassheisen opp til Nodee Sky i 13. og 14. etasje. I 13. etasje vil det være bar med lounge, en stor terrasse med uteservering og flott utsikt over Bjørvika. En etasje opp vil det bli en intim restaurant med sitteplasser for ca. 50 personer og 360-graders utsikt over Oslo. Sjekk ut bilder og detaljer her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.