Gå til sidens hovedinnhold

Kan begrense kaloriinntaket

Én god grunn for å velge egg til frokost.

(SIDE2): Å spise egg til frokost hver dag kan redusere sultfølelsen og kaloriinntaket utover dagen, det viser en ny studie.

Få nytt fra Side2, klikk her!

Studien fant at menn som konsumerte frokost basert på egg, spiste betydelig mindre kalorier til lunsj sammenlignet med menn som startet dagen med et mer karbohydratrikt måltid med tilsvarende kaloriinnhold, det skriver Prepared Foods.

Mindre sulten resten av dagen
- Det er mer og mer som tyder på at protein i kosten er viktig for den generelle helsen og spesielt viktig er det at frokosten er proteinbasert. Vi undersøkte to typisk amerikanske frokoster, og deltakernes tilbakemeldinger viser tydelig at en proteinrik start på dagen reduserer sultfølelsen utover dagen, sier Dr. Maria Luz Fernandez, professor ved Universitetet i Connecticut.

- Bra for å redusere kaloriinntaket
Ernæringsekspert Helenbeth Reynolds forteller videre at det å starte dagen med et proteinrikt måltid som eksempelvis består av egg, er et godt verktøy for langvarig metthetsfølelse og redusert kaloriinntak. Egg inneholder relativt få kalorier, og er en kompakt, næringsrik kilde til protein.

Studien er publisert i den siste utgaven av tidsskriftet «Nutrition Research».

Egg som supermat?
Nylig foreslo en gruppe forskere at egg bør få betegnelsen «supermat» på grunn av sitt høye næringsinnhold og evne til å forebygge overvekt. Egg inneholder en blanding av essensielle aminosyrer, som er nyttig for vekst og rekreasjon hos både barn og voksne, og er også en utmerket kilde til protein og er stappet vitaminer som vitamin D og vitamin B12.

Les hele saken her: Den nye supermaten?

Kommentarer til denne saken